Грищенко запевняє, що від новобудови МЗС “Пейзажна алея” не постраждає

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 15.03.2012 23:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16998

Міністерство закордонних справ має повне право вести будівництво на столичній “Пейзажній алеї”.

Про це написав в своєму блозі на сайті Кабінету міністрів міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.

"Коли з ініціативи міністра закордонних справ Анатолія Зленка Київрада ухвалила рішення про надання МЗС цієї ділянки, там, і старожили це пам’ятають, були капітальні гаражі, підвали, а сама територія була занедбана і потребувала благоустрою. МЗС цю ділянку розчистило і привело до ладу для того, щоб у самому серці Києва, принаймні, був порядок", - нагадав міністр.

"До речі, цю ділянку МЗС не вимагало. Нам її запропонувало Головне управління архітектури Києва за умови, що будуть міцно укріплені схили урочища, а в збудованому нами будинку будуть площі для розміщення Музею золота Києво-Печерської Лаври, книгосховища особливо цінних книг Музею історії та картинних галерей, а також приміщення Академії наук", - заявив Грищенко.

Він запевнив, що "МЗС ці умови виконало".

"Усі згадані приміщення були передбачені у проекті будинку. Проект ніхто не ховає. Будь ласка, ми готові повторно представити його на розсуд громадськості. Тож якби тоді МЗС таки побудувало цей будинок, то на Пейзажній алеї все одно з’явилася б туристична зона, музеї, галереї та місце для відпочинку", - заявив глава відомства.

"Рішення ж Вищого адміністративного суду України від 13 березня ц.р. є для нас принципово важливим не для того, щоб розпочати на Пейзажній якесь будівництво, а щоб раз і назавжди довести, що Київрада законно надала нам цю ділянку, а МЗС законно нею володіє", - зазначив Грищенко.

"Це питання принципу, адже МЗС завжди, за будь-якого міністра, у питанні забудови Пейзажної алеї поводилося як законослухняний відповідальний землевласник, якому небайдуже обличчя Києва", - уточнив він.

Грищенко нагадав, що МЗС не був проти будівництва дитячого майданчика на земельній ділянці, яка належить міністерству.

"Всупереч будь-яким спекуляціям я, як міністр і киянин, заявляю, що від дій МЗС цей дитячий майданчик не постраждає. Більше того, МЗС спільно з КМДА та, сподіваюся, громадськістю зробить усе, щоб мальовничий куточок на Пейзажній був розширений після знесення незаконно збудованих на земельній ділянці, що належить МЗС, гаражів, які спотворюють Пейзажну алею", - пише міністр.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.