Руйнування історичної частини Києва триває: на Андріївському узвозі зведуть черговий офісний центр

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 16.03.2012 09:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17000

На Андріївському узвозі почалися підготовчі роботи під будівництво 7-поверхового ділового центру зі скляними стінами.

Гігантський комплекс хочуть розташувати на території, де раніше була фабрика "Юність" (на вулиці Фроловській – всередині кварталу між Андріївським спуском і Боричевим током). Цей гектар землі київська влада віддала в оренду ще в 2005 році, з’ясувала "Комсомольська правда в Україні".

За даними видання, забудовувати узвіз буде компанія "Еста Холдинг", що входить до СКМ (корпорації Рината Ахметова). Ця ж компанія на початку лютого взялася за реконструкцію ЦУМу.

Діловий центр площею 70 тис. кв. метрів (це в 1,2 рази більше, ніж ТРЦ "Караван") побудують в кілька ярусів від трьох до семи поверхів. Збудують тут і підземний паркінг на 466 машин.

Вартість зведення комплексу, проект якого розробляли французи й американці, коштує близько 100 млн доларів. А рецензентом його виступив чинний головний архітектор Києва Сергій Целовальник. Він запевнив, що з київськими схилами нічого не трапиться.

Однак деякі експерти побоюються, що нове масштабне будівництво знищить первозданність Андріївського.

"Будівництво може зруйнувати сусідні об’єкти культури, в тому числі театр "Колесо", - вважає голова комісії Київради з питань культури Олександр Бригинець.

У компанії ж "Еста холдинг" запевнили, що, згідно з геологічними дослідженнями, сусіднім будівлям нове будівництво не загрожує.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.