Знищення історичного Києва: влада дозволила “прикрасити” Золоті ворота офісним центром

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 16.03.2012 12:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17003

У Києві на розі вулиць Володимирської та Прорізної планують побудувати офісно-розважальний комплекс.

На сесії Київради 15 березня депутати прийняли рішення про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки ТОВ Златовлад по вул. Володимирській, 43, букв. В, вул. Прорізній, 25-а, вул. Прорізній, 25-б для реконструкції нежитлових будівель під офісний центр із магазинами, рестораном та підземною автостоянкою, їх подальшої експлуатації та обслуговування.

Мова йде про земельну ділянку площею 0,1 га з передачею його в оренду на п’ять років для здійснення відповідних робіт з реконструкції споруд.

У рішенні зазначається, що ділянка забудована будинками загальною площею 1 тис. 600 кв. м, які належать ТОВ Златовлад шляхом викупу приміщень. Орієнтовна площа забудови ділянки 450 кв. м.

Як повідомлялося, власник компанії Мандарин Плаза Вагіт Алієв та депутат Верховної Ради від Партії регіонів Вадим Столар передали у власність територіальної общини Києва земельну ділянку на вулиці Богдана Хмельницького, 7, і споруджений на ньому об’єкт - будівлю над метро Театральна, планувалося під торгово-офісний центр.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.