У Америці пропоноють боротися з українскими хакерами інвестиціями, а не в’язницями

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 16.03.2012 13:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17006

Популярний американський журнал Computerworld присвятив Україні величезну статтю, в якій автор називає нашу країну “раєм для хакерів”.

Автор Тейлор Армердінг також акцентує, що українські кіберзлочинці добре відомі в світі і становлять неабияку загрозу для багатьох країн.

За словами Армердінга, найбільшою помилкою нещодавно заарештованих членів хакерської групи LulzSec стало те, що вони займалися злочинною діяльністю на території США і країн Європи.

Водночас, в Україні, пише Армердінг, їм би не довелося боятися за свою свободу.

Він наводить приклад, коли заарештовані в 2010 році українські хакери за допомогою хробака Conficker вкрали 72 млн доларів з банківських рахунків в США.

"За океаном зловмисникам загрожує до 6 років ув’язнення, але в Україні їх випустили через кілька місяців, а слідство у справі триває й досі", - зазначає Армердінг.

Він пояснює таке роздолля для хакерів відсутністю законодавства та сучасних правозастосовних практик при боротьбі з кіберзлочинністю.

Однак, на думку незалежних експертів, проблема набагато глибша і небезпечніша.

За словами цитованого в статті колишнього співробітника Washington Post і автора блога KrebsonSecurity.com Брайана Кребса, єдине, що заважає результативній боротьбі з кіберзлочинністю - відсутність дієздатної правоохоронної системи.

Автор статті також наголошує, що головною проблемою України є бідність, тому інвестиції в економіку, ймовірно, виявляться більш ефективними, ніж спроби кримінального переслідування хакерів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.