Новий російський дрес-код змусить одягнути труси?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.03.2012 21:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17011

З 1 травня в Росії набуде чинності закон «Про правила поведінки в громадських місцях», в якому чітко розписаний загальноросійський дрес-код.

Новий дрес-код в першу чергу торкнеться скандально відомої сукні Світлани Медведєвої

І дуже дивно, що з цього приводу ще не протестує жодна адекватна людина...

Бо якщо взяти пункти документа за жорстке правило, то дарма дівчата «вбиваються» на фітнес-програмах за принципом «схуднемо до літа». Адже демонструвати свої оновлені тіла їм буде особливо ніде. Не кажучи вже про те, що не варто витрачати гроші на фітнес, оскільки доведеться збирати на оновлення гардероба: міні-спідниця на вулиці може обійтися дуже дорого...

Але, про все по порядку. Теоретично закон хороший - щоб бабусь не злити, щоб водії, задивившись на яскраву дівчинку на тротуарі, в стовп не вкарбувалися, щоб начальники про роботу думали, а не про sexual harassment.

Тільки проблема, в тому що під букву закону потрапляє стільки деталей одягу, що якщо старанно його дотримуватися, краще всього ходити в мішковині з трьома дірками і гумових чоботях.

Спочатку все нейтрально:

«Громадянин РФ в будь-якій ситуації зобов’язаний виглядати належним чином. Одяг повинен бути чистим і акуратним, макіяж - не помітним. Забороняється носити одяг з нашивками і наклейками антисемітського характеру, зі слоганами, що закликають до міжнаціональної ворожнечі. Написи на одязі не повинні містити нецензурні слова незалежно від мови, якою вони написані.» (Стаття 14, пункт 1)

Все логічно, хоча особисто у автора на смітник вже відправляється водолазка з написом «Fucktherules». А скільки людей, не дуже обізнаних в англійській, носять спірні написи на собі.

Далі краще:

«Громадянка РФ повинна одягатися належно. Забороняється носити ботфорти в поєднанні з панчохами-сіточкою. У громадських місцях заборонено носити брюки, що обтягують, або легінси без спідниці належної довжини. Спідниця повинна бути не коротше 40 см, шорти - не менше 35 см завдовжки. Забороняється з’являтися на вулицях міста в обтягуючих топах з оголеним животом і глибоким декольте. Виняток становлять пляжі. »(Стаття 23, пункт 8)

Якщо ботфорти з сіточкою і справді, перебір, то спідниця - це привід для депресії багатьох жінок, а декольте й топи - удар по самовираження серед пані з формами та молоді.

А тепер найбільш веселіше. Цікаво, хто ж буде перевіряти наявність білизни? Якщо співробітники поліції, то таке нововведення може викликати приплив до лав ППС.

«Нижня білизна не повинна бути прозорою або виступати з верхнього одягу. Без нижньої білизни з’являтися в громадських місцях заборонено.» (Стаття 23, витяг з пункту 4)

Далі закон відбраковує джинси із заниженою талією, модні шаровари, напівпрозорі блузки, балетки, в’єтнамки і взуття, що оголюють п’яту і пальці одночасно. Чоловікам не рекомендується носити рвані джинси.

І ось тут йде перерахування стандартного набору в гардеробі кожного громадянина Росії. Знайти джинси із НЕзаниженою талією зараз в принципі проблема. Як жити без балеток не знає жодна активна міська дівчина. А з приводу відкритого взуття, законодавцям варто подумати про те, як вирішувати проблему спекотним літом.

А найцікавіше, що за порушення цього закону передбачено покарання у вигляді штрафу в 1500 рублів при першому затриманні (приблизно 400 гривень на наші гроші), 3000 - при другому. При наступних порушеннях винного беруть під варту на два тижні і випишуть штраф у розмірі 12000 рублів.

Уявляєте, яке роздолля? Даішникам потрібно терміново перекваліфіковуватися і вперед, на вулиці. Перевіряти наявність трусів набагато цікавіше, ніж карати за перевищення швидкості, - пише російський «Собєсєднік»

Від «Аратти». В деяких російських ЗМІ вже з`явилося спростування існування скандального Закону «Про правила поведінки в громадських місцях», який президент Росії Дмитро Медведєв нібито підписав ще 27 вересня 2011 і який вступає в силу 1 травня 2012 року.

На сайті Кремля такий документ відсутній, власне, як і відсутні офіційні коментарі прес-служби Президента РФ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.