Парламент засудив дії нардепа Калашнікова. Калашніков вважає себе оббріханим

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 19.12.2006 17:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1702

Верховна Рада засудила дії народного депутата від фракції Партії регіонів Олега Калашникова за перешкоджання професійній діяльності журналістів телекомпанії “СТБ”.

За ухвалення відповідного проекту постанови в цілому проголосували 374 депутати при необхідних 226.

Проект постанови передбачав врахувати звіт тимчасової слідчої комісії Ради з розслідування дій Калашникова, яка визнала ці дії такими, що перешкоджали професійній діяльності журналістів СТБ.

Рада визнала поведінку депутата неприпустимою і такою, що заслуговує на засудження.

Сам депутат від Партії регіонів Олег Калашніков заперечує звинувачення у нападі на журналістів телеканалу СТБ, який відбувся влітку цього року.

"Я повністю солідарний з Президентом Віктором Ющенком, прем'єром та головою ВР, які засуджували ганебні дії. Але ж ситуація в іншому - я ці дії не робив", - наголосив Калашников з трибуни парламенту під час розгляду звіту ТСК по його справі.

"Мені дуже приємно, що окремо оператор і окремо журналіст зробили заяви, що Олег Калашников не зробив жодної дії, про які були повідомлені ЗМІ. Ця недостовірна неперевірена, наклепницька інформація не турбує особисто мене", - додав він.

"Але мене особисто хвилює не моя особиста роль. Я взяв на себе відповідальність і візьму на себе ще раз в цій залі, якщо це дасть можливість консолідувати Верховну Раду, українське суспільство", - зазначив Калашніков.

Він наголосив, що є прихильником свободи слова. "Але свобода слова – не самостійний елемент. Вона забезпечує права людини. І саме тоді, коли свобода слова є інструментом проведення геноциду особистості, я виступав і буду виступати проти цього", - зазначив він.

Нагадаємо, 14 вересня Рада створила тимчасову слідчу комісію з розслідування інциденту між депутатами ПР і знімальною групою телекомпанії СТБ.

12 липня телекомпанія СТБ заявила, що під час зйомок мітингу ПР біля будівлі парламенту у знімальної групи із застосуванням сили відібрали касету.

За словами журналістки СТБ, в цьому брали участь депутати ПР, зокрема Олег Калашников.

13 липня ПР вибачилася перед журналістами за інцидент між депутатами ПР і знімальною групою телекомпанії СТБ.

До речі, про касету, забрану на місці події нардепами у знімальної групи, наразі нічого не відомо. Як і невідоме призвище “подєльніка” Калашніква із депутатським значком, який допомагав відставному офіцерові (тепер солдату "Регіонів") вчиняти протиправні дії щодо оператора та журналістки із СТБ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.