Завтра у парламенті може виникнути силове протистояння?

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 19.03.2012 14:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17022

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко не виключає, що депутати з фракції «БЮТ-Батьківщина» завтра знову блокуватимуть роботу парламенту.

Про це він сказав сьогодні на брифінгу.

«Ми не виключаємо більш радикальних дій», - наголосив Томенко.

Він зауважив, що сьогодні на засіданні Погоджувальної ради не прийнято жодного рішення щодо задоволення вимоги опозиції заслухати міністра юстиції України Олександра Лавриновича з приводу виконання рішення Європейського суду з прав людини щодо лікування екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, генерального прокурора Віктора Пшонку про хід розслідування резонансних злочинів.

Томенко нагадав, що ці вимоги ще розглядатимуть о 15.00 лідери фракцій на засіданні Погоджувальної ради.

«В залежності від результату розгляду наших вимог сьогодні, фракція завтра зранку буде приймати рішення», - наголосив Томенко.

При цьому він додав, що опозиція зацікавлена в тому, аби парламент працював, оскільки це єдина можливість донести до суспільства інформацію про стан здоров’я екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, про переслідування і політичні репресії представників опозиції.

«І для влади, і для опозиції важливо, щоб суспільство знало реальну ситуацію із здоров’ям Юлії Тимошенко і, відповідно, щоб Україна виконувала рішення Європейського суду та інших міжнародних організацій», - наголосив Томенко.

Як повідомлялося раніше, сьогодні на засіданні Погоджувальної ради лідер «БЮТ-Батьківщини» Андрій Кожем’якін заявив, що фракція вимагає в середу, 21 березня, заслухати міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка, генерального прокурора України Віктора Пшонку та керівника Державної пенітенціарної служби України Олександра Лісіцкова з приводу резонансного злочину у Миколаєві та щодо недопуску 16 березня народних депутатів у Качанівську колонію, де відбуває покарання екс-прем’єр-міністр Тимошенко.

Довідка. 16 березня група опозиційних народних депутатів прибула до Качанівської колонії, однак їх не пропускали на територію закладу. Пізніше їх пропустили до начальника колонії.

Того ж дня близько 12.00 депутати з фракції «БЮТ-Батьківщина» заблокували роботу парламенту на знак протесту проти не допуску їхніх колег у колонію і пленарне засідання так і не відновилося.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.