Парламент розпочав змінювати законодавство щодо ГТС

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 20.03.2012 16:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17034

Верховна Рада ухвалила за основу проект закону щодо реорганізацію “Нафтогазу”, яким забороняється приватизація газотранспортної системи.

За законопроект Юрія Кармазіна проголосувало 237 депутатів. Зокрема 188 від Партії регіонів, 0 – від БЮТ, 2 – від НУНС, 0 – комуністів, 18 – литвинівців, 18 представників "реформ заради майбутнього" і 10 позафракційних.

Уряд зняв свій законопроект через протести БЮТ, який заблокував трибуну.

Проектом Кармазіна передбачається, що реорганізація (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) державних підприємств, дочірніх підприємств "Нафтогаз України", здійснюється за рішенням Кабінету Міністрів України.

Водночас приватизація державних підприємств, дочірніх підприємств НАК, що провадять діяльність з транспортування магістральними та/або розподільними трубопроводами, зберігання у підземних газосховищах, забороняється.

Також забороняється передача цих підприємств з балансу на баланс, в концесію, оренду, лізинг, заставу, управління, до статутного фонду інших юридичних осіб, вчинення інших правочинів, що можуть призвести до відчуження основних фондів та акцій.

Виняток може бути зроблений лише для підприємств, 100 відсотків акцій яких перебуває у державній власності України.

Щодо державних підприємств, що провадять діяльність з транспортування магістральними та/або розподільними трубопроводами, зберігання у підземних газосховищах, а також Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", дочірніх та заснованих нею підприємств не може бути порушено справу про банкрутство.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.