У масових протестах проти закриття Ex.ua МВС угледіло технологію

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 20.03.2012 16:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17035

Бурхлива реакція громадськості на закриття файлообмінника Ex.ua - спроба «обкатати технологію» протесту.

Таку думку в інтерв’ю LB.ua висловив глава МВС Віталій Захарченко.

«Думаю, хтось намагався перевірити: чи можливо вивести людей за такою схемою, під таким приводом, на вулицю. У них це вийшло», - вважає міністр.

«Ті ж люди, які свого часу писали нам заяви про порушення авторських прав - на підставі яких і було порушено цю кримінальну справу - потім прийшли під міністерство з протестною акцією. Думаю, просто обкатувалася технологія», - уточнив глава МВС.

«Раніше таких ситуацій не виникало, тому реакція на подібного роду загрози не відпрацьовувалася. Очевидно, що для відповідного захисту необхідне спеціальне програмне забезпечення. Ми зробили висновки з того, що сталося і зараз таке програмне забезпечення буде придбано, встановлено і т.д.», - заявив міністр, пояснюючи, чому сайт його і ряду інших відомств не витримав атаки хакерів.

«Мене, ось, особисто, інше насторожило: реакція суспільства. Скільки людей не приховували радості у зв’язку з тим, що «лягли» сайти урядових установ. Скільки громадян добровільно підтримали ці хуліганські дії, ці ДОС-атаки», - обурився Захарченко.

Нагадаємо, 31 січня Міністерство внутрішніх справ закрило файлообмінник Еx.ua. Приводом для закриття стало порушення кримінальної справи згідно з ч. 2 ст. 176 Кримінального кодексу (порушення авторського права й суміжних прав).

Після закриття Еx.ua були зафіксовані перебої в роботі сайтів органів влади.

У ніч на 3 лютого файлообмінник ex.ua відновив свою роботу.

За даними дослідження Research&Branding Group, 24% опитаних українців у цілому підтримують інтернет-користувачів, які блокували на знак протесту проти закриття файлообмінника ex.ua роботу низки сайтів державних установ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.