ПЕК стрімко набирає кредитів. Мовляв - це інвестиції.

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 19.12.2006 19:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1706

У 2007 р. Міністерство палива і енергетики планує залучити 3,5 млрд. грн. інвестицій в енергетику. Про це у вівторок на засіданні колегії Мінпаленерго повідомив міністр палива і енергетики Юрій Бойко.

“На 2007 рік у нас амбітні плани щодо залучення більше 3 млрд. грн. в енергетику”, - зазначив він.

При цьому він повідомив, що починати кредитування будуть місцеві, українські банки. “Ми показали їм ці проекти, і загалом дістали схвалення. А потім - до середини літа ми чекаємо вхід дешевших і привабливіших кредитів з країн ЄС, про що у нас також підписані відповідні документи, досягнуті домовленості”, - сказав Бойко.

Як пояснив після колегії міністр журналістам, 3,5 млрд. грн. планується направити на будівництво ЛЕП 750 кВт “Рівне-Київ” і підстанцію “Київська” (1 млрд. грн.), Дністровську ГАЕС (600 млн. грн.), Ташликську ГАЕС (600 млн. грн.) і видобуток вуглеводнів в Чорному і Азовському морях (900 млн. грн.), решта – на проекти менші.

За словами міністра, протягом 3-4 років міністерство сподівається залучити 26 млрд. грн. кредитів західних інвесторів.

Від “Аратти”: Деякий час тому, коли шановний пан Бойко не був міністром, а лише лідером паперової партії та незалежним експертом-аналітиком, він часто-густо критикував уряди Тимошенко та Єханурова за те, ... що вони набирають неліквідних кредитних зобов'язань, за які потім доведеться розраховуватися стратегічним державним майном. Яка була праведна позиція патріота!

І що ж змінилося зараз? Тепер тіж самі кредити називються "інвестиції". Бо ж пан Бойко тепер міністр. Не пасує міністрові казати те, що можна тому ж не міністрові у “опозиції”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.