Молодим активістам таки вдалося встановити намет на Майдані

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.03.2012 13:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17060

Молодіжним представництвам опозиційних політичних партій вдалося встановити намет на Майдані і провести 10-хвилинну акцію протесту «Готуй намет навесні».

Учасники акції дають імпровізовану прес-конференцію

На акції зібралися близько 100 представників опозиційних партій ВО «Батьківщина», НРУ, ВО «Свободи», Фронту змін та УДАРу. Активісти декілька разів намагалися встановити намети, однак близько 30 співробітників спецпідрозділу «Беркут» зупиняли їх, незважаючи на наявність в останніх дозволу на проведення акції, повідомляє «Український тиждень».

Декому з активістів правоохоронці скрутили руки і повалили на асфальт, близько п’ятьох з них було затримано, а намет відібрано.

За деякий час на місце події прибули народні депутати від НУНС Леся Оробець і ВО «Батьківщина» Віктор Уколов, а також представники організацій «Спільна дія» і УНСО. Після цього активістам вдалося відбити і встановити намет для акції протесту, яка тривала не більше 10 хвилин. Затриманих міліція відпустила.

За словами організаторів, з акції «Готуй намет навесні» стартує всеукраїнський конкурс зі швидкості збирання та розбирання наметів молоддю.

Подробиці акції повідомив нардеп Уколов.

«Студентів, яких «Беркут» намагався запакувати до автозаку, вдалося відбити. Був Олександр Сочка і Михайло Ливинський. Ми втрьох зуміли закрити вхід в автозак і переконали міліцію звільнити хлопців, які нічого не порушували. В результаті «переконань» у Ливинського розідраний одяг, Сочці вивернули плече, але не зламали, мені обідрали шкіру на руці. Я це пишу навмисно, щоб 30 беркутівцівці не заявили, що їх тяжко побито двома народними депутатами» -повідомив на своїй сторінці у Facebook Уколов.

Він пояснив причину сплеску насильства міліції до демонстрантів.

«Насправді дії міліції, а точніше наказ, який вони виконували був безглуздим і нерозумним. Я вдячний підполковнику міліції, який командував там, за припинення активних дій. Мені вдалося переконати його, що студент, якого вони намагалися затягнути в автозак може поїхати до РОВД разом зі мною і там вони спокійно складуть протокол про правопорушення, якщо таке було. Так ми і зробили, сівши не до автозаку, а до звичайної міліцейської Газелі разом з міліціонерами. Але по дорозі виявилося, що правопорушення студентів справді не було, що акція законна і зв’язуватися з нами ніхто не хоче, тому перед нами вибачились і всіх відпустили продовжувати проводити акцію.» - розповів Уколов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.