Зростання впливу сім`ї Януковича свідчить про безпорадність Президента

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 26.03.2012 14:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17079

Чим більше Віктор Янукович буде покладатися на свою сім`ю у питаннях, пов’язаних з державним правлінням, тим більш непрофесійною стане його політика.

Про це в своїй статті для The World Affairs написав американський політолог, професор політології Ратґерського університету Олександр Мотиль.

Мотиль зазначає, що термін «сім`я Януковича» ввійшов в лексикон українців близько 6-12 місяців тому, коли син Олександр приєднався до Віктора Януковича старшого і Віктора молодшого для того, щоб створити тріумвірат влади, і всі почали просувати своїх приятелів на керівні посади в уряді чи на посади, які є необмеженими для економічного хижацтва.

«Що відрізняє некомпетентного сина чи дочку від компетентного політика чи технократа, це те, що верховний лідер може розраховувати на першого для втілення будь-який своїх бажань. Лідер може їм довіряти, або принаймні думати, що може довіряти. Політикам же, навпаки, навіть якщо вони підтримують лідера, ніколи повністю не можна довіряти. Вони можуть вирішити піти, або ще гірше – вдарити у спину», - пише Мотиль.

За його словами, всі авторитарні лідери грабують державу і дуже швидко збагачуються. Але важливішим тут є те, що небагато керівників авторитарного правління спираються на сумлінних членів своєї сім`ї. Більшість з них вважають за краще оточувати себе лояльними поліцейськими, солдатами та іншими.

«Зростання сім`ї Януковича при владі є знаком посилення безпорадності Януковича. Коли президент країни має покладатися на молодшого сина для того, щоб правити, скидається на те, що він має проблеми. І ці проблеми будуть лише посилюватись. Жодний член сім`ї навряд чи скаже президенту про проблеми, а намагатиметься їх приховати. А це означає, що чим більше він на них покладається, тим більше він буде дизінформований та отримуватиме хибні поради та все більше некомпетентною та непрофесійною стане його політика», - зазначає експерт.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.