ПАРЄ перевірить, як Україна виконує свої зобов’язання

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 27.03.2012 16:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17089

Співдоповідачі Парламентської асамблеї Ради Європи з питань моніторингу дотримання Україною своїх зобов’язань перед Радою Європи Маріетта де Пурбе-Лундін і Майліс Репс прибули в Україну із триденним візитом для зустрічей із владою.

"Уже прибули й уже працюють", - повідомив представник прес-служби офісу Ради Європи в Україні.

Під час візиту заплановано зустрічі із Президентом Віктором Януковичем, головою Верховної Ради Володимиром Литвином, міністром закордонних справ Костянтином Грищенком, а також міністром юстиції Олександром Лавриновичем.

Крім того, заплановані зустрічі співдоповідачів ПАРЄ з генеральним прокурором Віктором Пшонкою і колишнім (1991-1994) Президентом Леонідом Кравчуком.

Також співдоповідачі ПАРЄ мають намір зустрітися з адвокатами засуджених колишніх чиновників і представниками громадськості.

Нагадаємо, 26 січня ПАРЄ прийняла резолюцію, у якій рекомендувала Україні зняти обвинувачення в перевищенні влади й зловживанні владою з колишніх вищих чиновників і забезпечити їхню участь у виборах Ради.

У поправках до резолюції асамблея констатувала готовність застосувати санкції до України у разі, якщо не будуть дотримані відповідні рекомендації асамблеї.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.