Хроніки беспредєлу. Влада проФФесіоналів хоче встановити антиконституційну тарифну нерівність

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 27.03.2012 17:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17090

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства виступає за встановлення диференційованих тарифів на житлово-комунальні послуги в залежності від розміру доходу.

Про це під час круглого столу в прес-центрі «Українських Новин» повідомила начальник управління економіки та тарифної політики Мінрегіонбуду Світлана Старцева.

«Розмір тарифу повинен коливатися в контексті доходів населення. Наприклад, населення з середнім розміром доходу повинно платити за дані послуги відповідно до своїх доходів», - повідомила вона.

Зокрема, для соціально незахищеного населення повинен бути розроблений механізм субсидування та надання пільг при оплаті даних тарифів, а населення з високим рівнем доходу - має платити за житлокомунпослуги за їх використання в повному обсязі.

За словами Старцева, тарифна політика не повинна виходити за межі загальної макроекономічної ситуації.
«Якщо темпи інфляції становлять близько 10%, то і в структурі доходів населення витрати на утримання житла та отримання комунальних послуг не повинні перевищувати 15%», - додала вона.

Старцева також додала, що механізми застосування тарифів повинні бути стимулюючими, що сприятиме оптимальному покриттю витрат на утримання будинків і оплату комунальних послуг.

Як повідомлялялося раніше, Верховна Рада не підтримала в першому читанні законопроект про введення мораторію на нарахування і стягнення пені у разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги.

Від «Аратти»: не для кого неє таємницею, що тарифна політика у сфері ЖКГ - легалізована державою корупція і розкрадання коштів. Соживачі води - сплачуючи тарифи за водопостачання, фактично сплачують за мільйони літрів води, які вилился на землю через прориви мереж. Споживачі тепла - платять не за обігрів своїх осель, а підігрів навколишнього середовища теплотрасами.

«Засвоєння» мільярдних бюджетних дотацій на покриття різниці у тарифах і «економічно огрунтованими» цінами виробника так званих послуг вже давно стало надприбутковим бізнесом олігархів, які стали власниками колишніх, й нині «глибоко збиткових» комунальних підприємств.

Але, як бачимо, олігархічні апетити не мають меж. Нині у хворобливих головах владних клептоманів визріла фішка, як ще глибше зануритися у гаманці громадян. Тепер вони мріють, аби ми платили не за якість послуг, а звичайну данину. Бо інкаше цю пропозицію й назвати не можна.

Тільки як бути з Конституцією, яка гарантує громадянинові вільний вибір товару чи послуги? Адже, так звані комунальні послуги надаються монополістами і ми навіть не маємо права від них відмовитися.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.