Телефонний шахрай заліз у кишеню співзасновника Microsoft

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 28.03.2012 10:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17096

Шахрай з штату Пенсільванія зміг отримати доступ до банківського рахунку співзасновника Microsoft Пола Аллена шляхом декількох дзвінків в Citibank, де обслуговується мільярдер.

Співзасновник Microsoft Пол Аллен

Особистість шахрая встановлена, ним є військовослужбовець армії США Брендон Лі Прайс. У січні він подзвонив в Citibank і переконав співробітників змінити поштову адресу, пов’язану з рахунком Аллена. Замість Сіетла Прайс назвав адресу в Піттсбурзі, штат Пенсільванія. Як шахраю вдалося видати себе за Аллена, не уточнюється.

Три дні потому Прайс знову зв’язався з банком. Він заявив, що втратив дебетову карту, і попросив вислати її на нову адресу. Співробітники Citibank виконали його прохання.

Використовуючи карту з доступом до банківського рахунку Аллена, Прайс зробив грошовий переказ через систему Western Union на суму в 15 тисяч доларів США. Ще 658,81 долара він сплатив за позикою в Банк збройних сил. Прайс також спробував пустити карту в хід в магазині відеоігор і в магазині "Все за долар". Загальний збиток, який шахрай завдав Аллену, склав 15 936 доларів США.

Факт шахрайства виявили співробітники Citibank та зв’язалися з правоохоронними органами. 2 березня Прайс був заарештований. Зараз він перебуває під вартою, а його справу буде передано до військового суду.

Зазначимо, Пол Аллен у 1975 році заснував компанію Microsoft разом з другом дитинства Біллом Гейтсом. У 1983 році він відійшов від справ, проте зберіг великий пакет акцій компанії. З 1986 року Аллен володіє інвестиційною компанією Vulcan.

За оцінкою Forbes, статки Аллена складають 14,2 мільярда доларів. У 2010 році бізнесмен заповідав після своєї смерті передати капітал на добродійність.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.