Демократія віддалилася від Януковича більш як на сотню метрів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.03.2012 18:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17102

Сьогодні декілька сотень прихильників партії «Батьківщина» пікетували Адміністрацію Президента з вимогою до влади виконати рішення Європейського суду з прав людини щодо лікування Юлії Тимошенко.

Щопрада, на цей раз пікетувальників не підпустили далі перехрестя вулиць Банкової і Інститутської, тобто пікетування відбувалося більш як за сто метрів від будівлі Адміністрації Президента. Це може вважатися нововведенням, оскільки зовсім нещодавно, пікетувальників підпускали майже до огорожі Адміністрації.

Піротестувальники, яким було дозволено перебувати на розі Банкової, вимагали припинити катування Тимошенко у колонії. тримали державні прапори, партійну символіку, карикатури на Президента Віктора Януковича та скандували: «Юлі волю!» і «Банду геть!».

Перед мітингувальниками виступили народні депутати України з фракції «БЮТ- «Батьківщина». Зокрема, у виступах наголошувалося, що влада навряд чи виконає рішення Європейського суду з прав людини. Саме тому захист ув’язненої звернувся до міжнародного суду щодо фактів катування Тимшенко.

Депутати наголошували, що на їхню думку, якщо події навколо Тимошенко розвиватимуться так, як це робить зараз виконавча влада, то до України можуть бути застосовані санкції ПАРЄ.

Під час мітингу відбулося театралізоване дійство. Пікетувальники спорудили символічний паркан у вигляді трикутника, який сиволізував паркани навколо Межигір’я, Верховної Ради і Качанівської колонії. Кожен бажаючий міг залишити свій напис на цьому макеті. Після цього символічний паркан було зруйновано.

Міліція демонстрантам не перешкоджала, лише утворивши живий ланцюг, який відділяв піщоходів від проїжджої частини вулиці Інститутської. Жодних ексцесів між міліцією і демонстрантами не було.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.