Співдоповідачам ПАРЄ дозволили відвідати Луценка

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 29.03.2012 12:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17112

Співдоповідачам Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи надано дозвіл на відвідання у СІЗО колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Генеральної прокуратури.

За інформацією прес-служби відомства, дозвіл надано за сприяння Генпрокурора.

У повідомленні Генпрокуратури йдеться про те, що за результатами зустрічі Віктора Пшонки зі співдоповідачами моніторингового комітету ПАРЄ Марієттою де Пурбе-Лундін і Майліс Репс 28 березня, до Генпрокуратури надійшов лист генсекретаря ПАРЄ з проханням посприяти в організації зустрічі представників ПАРЄ з Юрієм Луценком.

«У листі також ішлося про прохання сприяти організації такої зустрічі 29 березня об 11.00. Генеральна прокуратура України, у свою чергу, 28 березня, направила відповідного листа до Апеляційного суду Києва з проханням надати дозвіл на побачення зазначених осіб із Юрієм Луценком. Такий дозвіл було надано, про що суд відповідним листом поінформував Генпрокуратуру та СІЗО», – йдеться у повідомленні відомства.

Державна пенітенціарна служба сьогодні підтвердила інформацію про переведення Юрія Луценка в іншу камеру Лук’янівського СІЗО. За даними відомства, переведення пов’язане з плановим ремонтом у слідчому ізоляторі.

Напередодні про переведення повідомила дружина колишнього міністра Ірина Луценка. Вона припустила, що причиною може бути зокрема нинішнє перебування в Україні з візитом співдоповідачів Моніторингового комітету ПАРЄ, які висловлювали бажання ознайомитися з умовами перебування Луценка у камері СІЗО.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.