Вчені припускають, що тільки в нашій галактиці можуть існувати мільярди населенних світів

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 29.03.2012 14:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17113

Вчені підрахували, що у галактиці Чумацький шлях можуть існувати десятки мільярдів населених світів.

Група європейських учених заявила, що навколо 40% червоних карликів, найбільш поширених в галактиці Чумацький Шлях, обертаються так звані "надземлі", тобто планети, що обертаються в населеній зоні. Це означає, що вони розташовані на комфортній відстані від своєї зірки, яка забезпечує придатні для життя умови, і головне - можливість існування води в рідкому вигляді.

Вперше підрахувати кількість сверхземель вдалося групі вчених під керівництвом французького астрофізика Ксавьє Бонфіс з Інституту планетології і астрофізики Гренобля. Після вивчення 102 зірок південного неба в Європейській південній обсерваторії в Ла-Сильї, Чилі, вчені виявили величезну кількість скелястих планет.

Тим не менш скелястий світ, що обертається навколо червоних карликів не обов’язково буде придатним для життя. Справа в тому, що ці зірки набагато холодніші, ніж Сонце, а це означає, що будь-яка планета з рідкою водою повинна обертатися набагато ближче до зірки, ніж Земля навколо Сонця. У той час як безпосередня близькість до зірки може бути досить небезпечною, оскільки поверхня планети може поглинати її руйнівне рентгенівське та ультрафіолетове випромінювання.

Проте вчені оптимістичні: якщо врахувати, що в галактиці Чумацький Шлях близько 160 мільярдів червоних карликів, кількість потенційних населених світів величезне.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.