ПроФФесіонал Грищенко зробив вигляд що не розуміє, чим шокував європейців

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 30.03.2012 13:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17127

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко здивований висловлюваннями співдоповідачів Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи щодо зустрічі з ним у зовнішньополітичному відомстві 29 березня.

Про це він написав у своєму мікроблозі на Twitter.

«Я здивований висловлюваннями пані Пурбе-Лундін. Протягом багатьох років у дипломатії я обговорював різні теми з багатьма людьми, проте вперше мені приписують слова, яких я не говорив», – зазначив Грищенко.

Глава МЗС також нагадав, що саме під його керівництвом зовнішньополітичне відомство в 2011 році розробило План дій Ради Європи для України, який сприятиме виконанню зобов’язань перед Радою Європи.

Напередодні співдоповідачі ПАРЄ повідомили журналістам, що вони «шоковані» висловлюваннями міністра Грищенка, які пролунали на зустрічі з ними. «Ми щойно зустрічалися з міністром закордонних справ України, який висловив думку, що, по суті, Україна може робити все, що захоче, і навіть не виконувати ні резолюцій, ні рекомендацій комітету (Ради Європи – ред.)», – сказала співдоповідач Моніторингового комітету ПАРЄ Марієтта де Пурбе-Лундін.

Пізніше у МЗС наголосили, що під час зустрічами з представниками ПАРЄ міністр заявив про «незмінність курсу» держави, спрямованого на «якнайшвидше завершення виконання» Україною обов’язків та зобов’язань, узятих при вступі до Ради Європи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.