Опозиція за місяць сформує спільний виборчий список

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 30.03.2012 14:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17129

Партії «Батьківщина», «Фронт змін» та деякі інші учасники Комітету опору диктатурі впродовж квітня сформують спільні виборчі списки.

Про це під час з’їзду «Батьківщини», що відбувається у Києві, заявив перший заступник голови партії Олександр Турчинов під час обговорення резолюції з’їзду.

«Партія «Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина »заявляє про формування спільно з політичними силами, які входять до об’єднаної опозиції єдиного виборчого списку кандидатів у депутати в загальнодержавному виборчому окрузі і єдиного списку кандидатів за одномандатними округами», - зачитав текст постанови голова виконавчого секретаріату «Батьківщини» Ярослав Федорчук.

Водночас у самій резолюції про конкретні терміни формування спільних списків не вказано.

Разом із тим, документ містить декларацію про створення місцевими організаціями «Батьківщини» спільних з іншими опозиційними силами виборчих штабів.

Також з’їзд проголосував за пропозицію Турчинова відкласти внесення змін до програми партії, що уможливило б об’єднання опозиції на виборах. Дата такого схвалення не конкретизується, водночас Турчинов заявив, що відповідні зміни «повинні пройти всенародне обговорення».

Делегати з’їзду партії «Батьківщина» вирішили не закривати з’їзд аж до моменту проведення наступного 12-ого з’їзду.

Як пояснив Турчинов, це означає що нове зібрання в рамках нинішнього з’їзду може бути в будь-який момент скликано політрадою партії.

Нагадаємо, виступаючи на з’їзді ВО «Батьківщина», лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк заявив, що угода про розподіл мажоритарних округів між опозиційними політичними силами буде укладена до 10 квітня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.