У Канаді з’явився посібник для мусульман: чоловік повинен керувати дружиною «б’ючи її палицею»

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.03.2012 22:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17130

Чоловікові пропонується керувати своєю дружиною, використовуючи силу або погрози, проте бути люб’язним з нею, «навіть якщо вона дурна або неповоротка». Жінці автор посібника рекомендує задовольняти всі бажання чоловіка і стежити за собою.

В кінці тижня, що минув, у Торонто (Канада), на прилавках книжкових крамниць з’явилась 160-сторінкова книга «Подарунок мусульманській парі», видана у Делі. Автор посібника, видатний знавець ісламу, рекомендує чоловікам бити дружин палицею за різні провини, повідомляє «Дзеркало тижня».

Праця професора Молаві Ашрафа Алі Танві, чия думка з питань ісламських традицій і способу життя вважається у мусульманському світі дуже авторитетною, покликана розкрити перед молодим мусульманином секрети подружнього життя. У книзі детально розглядаються способи контролю над дружиною, а також варіанти погроз на її адресу і методи фізичного насильства, пише Slate.

Автор не виключає того, що «чоловіку доведеться керувати своєю дружиною, використовуючи силу або погрози», тим не менше, він повинен бути люб’язним із нею навіть у тому випадку, якщо вона «дурна або неповоротка». Жінці слід задовольняти всі бажання чоловіка, не нехтувати своїми обов’язками і стежити за собою. Чоловік може карати дружину за проступки, «б’ючи її руками або палицею, позбавляючи грошей, а також тягаючи за вуха». При цьому чоловікові слід «тримати себе в руках», аби не перестаратися.

Канадський політик Тарек Фатах, переконаний противник шаріату, заявив, що поява подібної книги у магазинах Канади ще нещодавно здавалася неймовірною. «Ми не можемо говорити про те, що радикальний іслам йде в Канаду... Він вже тут», — зазначив Фатах.

Майже дві третини мусульман Канади висловилися за введення шаріату в країні

Недавно опубліковане соціологічне дослідження показує, що чимала кількість мусульман, що проживають в Канаді, співчувають ідеям Аль-Каїди, передає CNews. Дослідження, проведене Інститутом Макдональда Лур’є, показало, що 65% опитаних мусульман заявляють, що «абсолютно не визнають» цю терористичну організацію, в той час як 35% не заперечує її ідеї.

Згідно з даними дослідницького центру Оттави, лише невелика кількість новоприбулих в країну мусульман висловлюється проти таких організацій, як Хамас, Хізбалла і проти іранського режиму. 62% респондентів висловилися за введення в канадське законодавство елементів шаріату в тій чи іншій формі й обсягах, з них 15% вважають, що ці закони повинні бути обов’язковими до виконання для всіх мусульман.

Канадський прем’єр-міністр Стівен Харпер вважає «войовничий ісламізм» головною загрозою своїй державі, - повідомляє OnIslam.

«Є цілий перелік загроз на різних рівнях, але якщо говорити про тероризм, то це ісламіцізм», - заявив Харпер в інтерв’ю CBC. - «Саме ця загроза найбільш часто дає роботу спецслужбам в плані реальних терористичних загроз».

За словами прем’єра, нинішня Канада - набагато безпечніше для громадян, ніж за часів терактів 11 вересня. Проте головною загрозою все одно залишається «ісламіцізм».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.