На Банковій заявляють, що ніяких преговорів щодо Тимошенко не ведуть

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 2.04.2012 10:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17133

Рішення щодо заходів, системи та місця лікування засуджених в Україні ухвалюють відповідні установи, а не Адміністрація Президента.

На цьому наголошується у коментарі прес-служби АП у зв’язку з повідомленнями ЗМІ про переговори щодо лікування Юлії Тимошенко у Берліні, які нібито ведуться між Адміністрацією президента України та урядом Німеччини.

«Адміністрація президента України веде постійні консультації з усіма зацікавленими сторонами щодо реформування системи правосуддя. Водночас рішення щодо заходів, системи та місця лікування засуджених у нашій країні приймають відповідні установи, а саме Державна пенітенціарна служба України, Генпрокуратура та Міністерство охорони здоров’я України», - підкреслюється у коментарі.

Водночас прес-служба наголошує, що президент неодноразово заявляв: Юлія Тимошенко має отримати всю необхідну медичну допомогу, і медики та інші особи, відповідальні за стан її здоров’я, мають приділити цьому питанню максимум уваги.

Як повідомлялося раніше, 1 квітня німецьке інформагентство DPA з посиланням на представника уряду ФРН повідомило, що уряд Німеччини веде переговори з Києвом щодо можливого лікування екс-прем’єра Юлії Тимошенко у Берліні.

За даними німецької газети Suddeutsche Zeitung, переговори ведуться безпосередньо між адміністрацією президента України Януковича та відомством федерального канцлера Меркель.

Пізніше захисник Тимошенко Сергій Власенко повідомив, що ця інформація може виявитися невдалим першоквітневим жартом.

Як відомо, раніше перший заступник Генерального прокурора Ренат Кузьмін в інтерв’ю Укрінформу заявив, що влада в Україні вивчає можливість лікування екс-прем’єра Юлії Тимошенко в Німеччині. "Українська влада готова розглянути питання лікування Тимошенко в Німеччині. Сьогодні вивчається така можливість. Ми готові до конструктивного діалогу і пошуку компромісу", - сказав Кузьмін.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.