Жінка віддячить чоловіку, який намагається її зрозуміти

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.04.2012 14:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17137

Дослідники Гарвардської медичної школи з’ясували, що для гармонійних стосунків у сім’ї важливо, щоб чоловіки розуміли емоції жінок або хоча б робили вигляд, що намагаються їх зрозуміти.

Дуже часто чоловіки абсолютно щиро не розуміють які емоції в певній ситуації відчуває жінка (незалежно - негативні або позитивні). Доведено, що здатність до емпатії у жінок розвинена значно сильніше ніж у чоловіків (емпатія (англ. empathy від (грец. patho) — співпереживання) — розуміння відносин, почуттів, психічних станів іншої особи в формі співпереживання).

При цьому чоловікам дуже важливо знати чи роблять вони щасливою свою половину. Задоволеність жінки, проте, не затьмарене негативними емоціями партнера, - головне, аби чоловік хоча б намагався зрозуміти емоції жінки.

Дослідники з Гарвардської медичної школи вивчили 156 сімейних пар (102 молодих пари і 54 пари з досвідом із Бостона). 71% пар були білими, 56% були офіційно одружені, пари були разом в середньому впродовж 3,5 років. Учасники емоційно обговорювали злободенну для них тему, наводячи різні аргументи. Дослідники записали цю дискусію і вибрали 30-секундні кліпи негативних і позитивних емоцій кожного партнера. Кліпи були відтворені і учасники відповіли в анкетах на запитання про свої почуття, про що вони думали, а також припустили, що відчував їх партнер, і власну задоволеність відносинами.

Виявилося, що для жінки дуже важливо розуміти, що її партнер чимось засмучений, а не байдужий або відсторонений. «Засмучений або розсерджений» для жінок означає емоційну залученість у відносини, якісь психологічні інвестиції в стосунки. Жінки вкрай незадоволені, коли партнери емоційно вилучені і відключаються у відповідь на конфлікт. У тих парах, де чоловіки добре «зчитували», що їхня партнерка сердиться або засмучена, жінки повідомляли про значно більш високу задоволеність відносинами.

У тих парах, де партнер помилявся в трактуваннях емоцій партнерки, але тим не менш намагався їх зрозуміти, жінки повідомили про високу задоволеність відносинами до того моменту, поки вони відчували, що партнер намагався зрозуміти її.

Чоловіки, які точно вгадують радісні почуття своєї партнерки були більше задоволені своїми відносинами, зазначає Infox.ru.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.