У Харкові євразіопами викрадено пам'ятник Українській Повстанській Армії

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 20.12.2006 16:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1714

Сьогодні вночі у Харкові, у Молодіжному парку, екстремісти-українофоби демонтували пам’ятний Камінь, встановлений на честь 50-річчя Української Повстанської Армії.

Про це повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації, голова обласної організації Української народної партії Василь ТРЕТЕЦЬКИЙ, який побував на місці події, повідомляє прес-служба УНП.

Василь ТРЕТЕЦЬКИЙ повідомив, що навколо місця, де стояв пам’ятний Камінь, виявлені сліди важкої техніки, за допомогою якої Камінь було вирвано із землі і вивезено в невідомому напрямку. Натомість на місці пам’ятника невідомі особи встановили чорний прапор із жовтою символікою екстремістського українофобського угрупування Гельмана-Павловського "євразійській союз молоді".

Заступник голови обладміністрації вважає, що відповідальність за цей акт вандалізму лежить на Партії регіонів, Компартії та їхніх представниках у органах влади, які ініціювали питання про знесення в Харкові пам’ятних знаків ОУН-УПА.

Він нагадав про запит депутата обласної ради – комуніста Леоніда СТРИЖКА до Харківського міського голови Михайла ДОБКІНА, в якому порушувалося питання про ліквідацію пам’ятних знаків ОУН-УПА.

„Як відомо, цей запит був підтриманий депутатською більшістю обласної ради, яку складають „регіонами” та комуністи, а сам харківський міський голова неодноразово висловлював своє негативне ставлення до Українського повстанського руху”, - сказав ТРЕТЕЦЬКИЙ.

Також В.ТРЕТЕЦЬКИЙ не виключає, що акт вандалізму в Молодіжному парку було скоєно не тільки з ідеологічних причин, а й для того, щоб відвернути увагу громадськості від гучних скандалів останнього часу, в яких фігурують керівники Харківської міської ради.

„Зокрема, йдеться про факти хабарництва, виявлені серед керівництва міськради та про причетність високопосадовців міської ради до організації хуліганських дій з масовими сутичками, що мали місце в Харкові”,- сказав заступник голови обладміністрації. Він також не виключає, що найближчим часом тими ж самими особами можуть будуть вчинені нові акти вандалізму, але уже щодо пам’ятників вождям комуністичного режиму і таким чином в суспільстві буде штучно нагнітатися протистояння.

„Міліція не повинна цього допустити ,- вважає В.ТРЕТЕЦЬКИЙ,- і я сподіваюся, що нею найближчим часом буде розкрито злочин щодо зруйнування пам’ятного Каменя УПА та інші резонансні злочини, скоєні в Харкові”.

Як повідомляла Прес-служба УНП, 14 жовтня 2006 р. під час відзначення 64-ї річниці створення УПА в Харкові сталося ряд сутичок між учасниками ходи та представниками антиукраїнських сил, що діяли під прапорами Партії Регіонів, Компартії, ПСПУ, партії „Русский блок”, громадських організацій „Слобожанський вибір”, „Союз Советских офицеров” тощо. Останні намагалися зашкодити мирній ході й проведенню мітингу біля пам’ятного Каменя УПА в Молодіжному парку, чим порушили їхнє конституційне право на проведення таких акцій і вшанування пам’яті борців за волю України. Того ж дня, зранку, невідомі особи вчинили наругу над пам’ятним Каменем УПА в Молодіжному парку, обливши його фарбою. З цього приводу Харківська обласна організація УНП звернулася до прокурора Харківщини встановити організаторів хуліганських дій. Як повідомив Василь ТРЕТЕЦЬКИЙ, відповіді на це звернення УНП досі не отримала.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.