У ГПУ заявили, що лікувати Тимошенко за кордоном незаконно

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 3.04.2012 11:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17142

Чинним законодавством не передбачена можливість лікування екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко за кордоном, заявила прес-секретар генерального прокурора Маргарита Велькова.

"Генпрокурор дав відповідне доручення вжити необхідних заходів в рамках чинного законодавства з метою забезпечення обстеження та лікування Юлії Володимирівни в умовах спеціалізованого медичного закладу, тобто за межами Качанівської колонії", - зазначила прес-секретар в ефірі 5 каналу.

"Що ж стосується закордону, то я можу тут сказати тільки одне, що чинним законодавством України така можливість не передбачена", - додала Велькова.

Вона також прокоментувала заяву першого заступника генерального прокурора України Рената Кузьміна, який заявив, що влада в Україні вивчає можливість лікування екс-прем’єра Юлії Тимошенко в Німеччині.

"Кожен заступник, чітко розуміючи, на які кроки він уповноважений, як в заявах, так і в своїй роботі, на свій розсуд вирішує, яким чином і кому коментувати, кому яке інтерв’ю давати", - заявила Велькова.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я повідомило, що лікування Тимошенко планується проводити у відділенні патології хребта та периферичної нервової системи Центральної клінічної лікарні Укрзалізниці, матеріально-технічна база якої "повністю відповідає всім вимогам фахівців з Німеччини, погодженим також всіма фахівцями медкомісії МОЗ".

Пізніше захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що екс-прем’єр не довіряє вибору фахівцями МОЗ лікарні для свого лікування.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.