Донецький мер вирішив за недогляд мерії і ЖЕУ карати громадян

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 3.04.2012 13:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17143

У Донецьку робітники ЖЕУ будуть штрафувати власників параболічних антен, оскільки вони руйнують дахи будинків.

Про це сьогодні заявив міський голова Олександр Лук’янченко.

«При встановленні цих приймаючих пристроїв наноситься серйозна шкода покрівлі», - заявив мер. Мер вважає, що працівники житлово-експлуатаційного управління пішли на штрафні заходи «оскільки доведені до відчаю».

Раніше в центрі Донецька з’явилися оголошення з вимогою до жителів демонтувати супутникові антени. Але, у цих об’явах йшлося тільки про антени, встановлені на вентиляційних шахтах.

На добровільний демонтаж «тарілок» мешканцям будинків був відпущений термін до 1 квітня 2012 року. Супутникові антени, які не будуть зняті добровільно, ЖЕУдемонтує «як нічийний металобрухт», а на їх власників комунальники складуть акти про адміністративне порушення для стягнення штрафу у розмірі 500 грн.

Від «Аратти»: очевидно, що супутникові антени у громадян з’явилися не вчора і не рік тому, але чомусь зараз, донецька мерія раптово «прозріла»: мовляв, антени псують дахи і руйнують комунікації.

А що, вчора чи рік тому - не псували? А по-друге, існують технічні умови встановлення зазначених антен, які мають виконувати фірми, що їх встановлюють і налагоджують. ЖЕУ, в свою чергу мають слідкувати, аби ці роботи виконувалися не руйнуючи будинок і комунікакції.

Отже, при чому тут громадянин-власник пристрою, якщо він його не встановлював і не налагоджував? Громадянин, споживач послуги, не зобов’язаний знати специфічні технічні правила. За цю послугу він платить і ЖЕУ, і монтажній організації.

Але, як ми бачимо, Лук’янченко цим не переймається. Як і не хвилюює його Конституція, яка гарантує громадянинові недоторканність приватної власності і те, що вилучати майно горомадян можливо лише на підставі рішення суду. Чи донецькі ЖЕУ вже наділені правами судової влади? Очевидно, Лук’янченку простіше й зрозуміліше у власних прорахунках зробити винними громадян-виборців. Принагідно штрафонувши їх та пограбувавши.

Такі оголошення з’явилися на стінах будинків і в під’їздах Ворошиловського району міста.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.