Правозахисники з Freedom House зустрілися з Луценком

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 3.04.2012 18:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17147

Представники міжнародної правозахисної організації Freedom House зустрілися у СІЗО з колишнім міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком.

Про це Радіо Свобода повідомила директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар, яка також була присутня під час відвідин правозахисниками слідчого ізолятора.

«Зустріч відбулася в загальній залі, потім нам показали умови, де нібито Луценко утримується, хоча без нього. Як він сам сказав, для візиту депутатів ПАРЄ, його перевели фактично в готельний номер. Той номер, який нам показали, був із телевізором, з фруктами, – виглядало це пристойно. Представники СІЗО всіляко підкреслювали, що умови створюються відповідні, такі, які відповідають європейським стандартам. Але перевели його туди зовсім недавно, попередню камеру ми не бачили», – розповіла Сюмар.

Також вона повідомила, що Луценко в розмові з правозахисниками вкотре наголосив, що хоче незалежного медичного обстеження.

Водночас, як повідомив сьогодні журналістам начальник столичного управління Державної пенітенціарної служби України Олександр Сайко, зустріч правозахисників із Юрієм Луценком «тривала більше ніж півгодини, і про зміст і рішення, які там обговорювалися, невідомо, тому що це все проводилось конфіденційно». «В цілому, на мій погляд, вони (представники Freedom House – ред.) залишилися задоволеними щирістю і відвертістю, яку ми демонстрували, тому що на всі їхні запитання були надані ґрунтовні, вичерпні відповіді», – зазначив він.

Напередодні представники Freedom House звернулися до Генерального прокурора Віктора Пшонки з проханням сприяти в організації їхніх візитів до ув’язнених колишніх прем’єра Юлії Тимошенко і міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. У Генпрокуратурі сьогодні поінформували, що Пшонка заявив про готовність посприяти в організації цих зустрічей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.