МЗС Німеччини заявив за яких умов ФРН підпише Угоду про асоціацію Україна-ЄС

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.04.2012 12:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17153

Уряд Німеччини буде готовий дати згоду на підписання парафованої 30 березня Угоди про асоціацію між Євросоюзом та Україною лише в тому випадку, якщо Київ зробить «чіткі» й «однозначні» кроки, які підтвердять верховенство права в країні.

Про це заявив речник німецького МЗС Андреас Пешке під час урядової прес-конференції у Берліні, повідомила прес-служба «Народної Самооборони».

«Наша позиція чітка й однозначна: Угоду про асоціацію буде підписано лише тоді, коли Україна зробить чіткі й однозначні кроки, які підтвердять верховенство право в цій країні», - сказав він.

Пешке нагадав, що демократія та верховенство права є спільними цінностями Європейського Союзу. При цьому представник уряду ФРН не уточнив, які саме кроки Берлін очікує від Києва.

Конкретніші вимоги до Києва для просування Угоди про асоціацію висловила член комітету у закордонних справах бундестагу ФРН Віола фон Крамон (фракція «Союз-90/Зелені»). «Ми вимагаємо звільнення політичних в’язнів в Україні та надання їм права участі у парламентських виборах наприкінці жовтня», - наголосила вона.

Крім того, додала депутат, наступні парламентські вибори в Україні мають відповідати європейським стандартам. «Ці вибори стануть наступним справжнім іспитом на демократію в Україні», - підкреслила німецький політик.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.