Британський моряк повернувся додому після 14 років плавання

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.04.2012 13:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17156

49-річний моряк вперше повертається до своєї родини через більш ніж 5100 днів, проведених на судні.

Джон Вікінг вперше познайомився з 5-місячної онукою Анжелікою

Англієць Джон Вікінг (John Wicking), службовець в Королівському військово-морському флоті, більше 14 років добровільно не повертався додому в Плімут, віддаючи свій борг батьківщині, повідомляє The Sun.

Більш ніж за 5100 доби, проведених на службі, він відвідав 30 країн, змінив 5 кораблів і 10 підводних човнів. Останнє місце його служби - фрегат «Аргайл», що перебував на Близькому Сході.

Контракт на службу в Королівському ВМФ він підписав одразу після школи у віці 16 років.

За ці роки він пропустив незліченні дні народження, ювілеї та інші визначні події сім’ї - у тому числі народження двох його онуків.

"Я пішов у рейс, тривалістю в 14 років, коли мені було 35, - каже моряк. - За цей час я встиг пропустити десятки найважливіших подій, пов’язаних з життям моєї сім’ї".

Впродовж багатьох років Джон зустрів кількох членів королівської сім’ї, включаючи королеву, принца Чарльза і принцесу Анну.

Подружжю, що побралося в 1985 році, дозволили хрестити дочку Крістіан прямо на борту корабля в 1986 році. Нині їй - 26 років

Весь цей час він підтримував зв’язок з рідними за допомогою електронної пошти. Для того, щоб чоловік не відчував себе настільки самотнім, його вірній дружині Джулі зрідка дозволяли бути присутніми на судні. В одну з цих зустрічей подружжю, що побралося в 1985 році, дозволили хрестити дочку Крістіан прямо на борту корабля.

Однак, ледь повернувшись в Плімут мореплавець вже визначається з датами виходу на службу - він продовжить її на Фолклендських островах.

"Це було таке щастя, коли Джон повернувся нарешті до родини. Скоро йому знову доведеться покинути нас", - каже дружина моряка.

По поверненню додому, Вікінг вперше познайомився з 5-місячної онукою Анжелікою.

"Містеру Вікінгу вдалося здійснити неймовірний вчинок, - стверджує адмірал Стенхоуп. - Королівський флот пишається ним, і незабаром він отримає премію за особливі заслуги перед військово-морським флотом Великобританії".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.