Виборчі округи нарізатимуться під “потрібних” кандидатів

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 4.04.2012 16:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17158

Центрвиборчком нарізатиме округи на парламентські вибори під конкретних кандидатів.

Про це на прес-конференції у середу заявив голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко, зазначивши, що це "неофіційна інформація".

"Округи нарізаються за зачиненими дверима і це, безперечно, викликає велике занепокоєння як у майбутніх учасників виборчого процесу, так і в експертів", - сказав він.

Він нагадав, що відповідно до законодавства, до 10 квітня Центральна виборча комісія має визначити кількість округів в кожній області, а до 30 квітня - визначити безпосередньо межі цих округів.

Черненко зазначив, що "є неофіційна інформація", що округи будуть "нарізатися" під конкретних кандидатів.

Він наголосив, що є загроза того, що в західних та центральних регіонах України може бути зменшено від 5 до 7 округів, в той же час буде збільшено кількість округів у східних та південних областях.

Голова правління КВУ зазначив, що ще однією "небезпекою і міною під ці вибори є подання в КСУ щодо подвійного балотування кандидатів (йдеться про можливість кандидата одночасно балотуватися і по партійному списку, і в мажоритарному окрузі)".

Він підкреслив, що якщо рішення КСУ щодо подвійного балотування буде "в розпал кампанії, то як тоді діяти далі, цього ніхто не знає".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.