Великобританія блокуватиме Угоду Україна-ЄС поки українські опозиціонери будуть за гратами

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 5.04.2012 16:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17168

Угоду про асоціацію між Україною та ЄС не буде підписано до того часу, допоки Юлія Тимошенко та Юрій Луценко лишатимуться за ґратами.

Про це у статті в газеті "День" заявив міністр у справах Європи МЗС Великої Британії Девід Лідінгтон.

"Угоду про асоціацію навряд чи буде підписано та ратифіковано, якщо лідери опозиції, які опинилися за ґратами в результаті проведення недосконалих судових процесів, не будуть звільнені та не зможуть брати участь у політичному житті", - заявив Лідінгтон.

Міністр у справах Європи МЗС Великої Британії наголошує, що йдеться не про долю окремих осіб, а про питання вибірковості правосуддя, яке гостро стоїть в Україні.

"Наші занепокоєння стосуються не справ окремих осіб, а системних проблем з вибірковим правосуддям і незалежністю суддів. Такі занепокоєння ставлять під питання відданість українського уряду європейським цінностям і нормам, які становлять основу Угоди про асоціацію та всіх наших більш широких відносин", - сказав дипломат.

За його словами вибори в Україні, які відбудуться у жовтні 2012 року набувають особливого значення.

"Як написали на початку березня п’ять європейських міністрів закордонних справ, включаючи Вільяма Хейга, ці вибори є лакмусовим тестом на демократію в Україні. Увага світової спільноти буде прикута до України в надії на те, що вибори будуть вільними і справедливими", - зазначає Девід Лідінгтон.

"Ми сподіваємося, що українські уряди – сьогодні і у майбутньому – матимуть мужність приймати політичні рішення, які дозволять Угоді про асоціацію набрати чинності та реалізувати економічний і політичний потенціал України", - сказав посол.

Нагадаємо, раніше глава представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра заявляв, що Європейський Союз вважає кримінальні справи проти Тимошенко й Луценка головною перешкодою укладання угоди про асоціацію між Україною і ЄС.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.