Новий троян-здирник вражає ОС Windows

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 9.04.2012 12:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17188

У мережу Інтернет запустили новий троян-здирник, який атакує комп’ютери користувачів, у яких встановлена операційна система Windows, повідомили експерти відразу декількох компаній, що спеціалізуються на інформаційній безпеці.

Заразивши комп’ютер, вірус блокує систему та видає повідомлення про те, що поліція виявила серед файлів користувача протиправні матеріали.

Традиційно, для отримання коду розблокування Windows жертві пропонується заплатити. Штраф на цей раз вимагають у розмірі 100 євро.

Фахівці з комп’ютерної безпеки попереджають, що повідомлення відправлене не поліцією, а звичайним трояном, і платити здирникам ні в якому разі немає потреби. Інструкції щодо здійснення розблокування опубліковані в інтернеті, зокрема, компанією Microsoft. Правда, щоб їх прочитати, доведеться скористатись іншим комп’ютером.

Як повідомлялося раніше, троян з аналогічною схемою дії Trojan.Winlock.5729 був зафіксований в середині березня. Особливість цієї програми-здирника полягала в тому, що вона повністю блокувала ОС, використовуючи штатні засоби Windows, шляхом зміни пароля локальних користувачів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.