Афганці готуються до безстрокового протесту

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 9.04.2012 16:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17192

Влада готує прийняття закону, проти якого афганці та чорнобильці боролися півтора року

Афганці вийдуть на безстрокову акцію протесту, якщо парламент таки прийме закон 9127, який урізає соціальне забезпечення дітей війни та ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

Про це повідомила прес-служба громадської організації «Ніхто, Крім Нас».

«Нам стало відомо, що на Страсному тижні влада готує прийняття закону 9127, який урізає соціальне забезпечення дітей війни та ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС», - говорить керівник організації Олександр Ковальов.

«Нагадаю, що ми півтора року боремося проти цього законопроекту, - заявив Ковальов. - Ми виходили з протестами під парламент, ми захоплювали Пенсійні фонди, голодували, а деякі з нас, як донеччанин Геннадій Конопльов, платили своїм життям за те, щоб перед людьми, що поклали своє здоров´я під час ліквідації Чорнобильської аварії, держава виконувалися їхні соціальні зобов´язання».

Довідка. 14 січня 2011 року у Верховній Раді був зареєстрований проект закону під номером 7562 («Про гарантії держави щодо виконання рішень суду»), який, дозволяв судам не виплачувати категоріям громадян належні їм пільгові виплати.

20 квітня почалися перші акції протесту проти законопроекту 7652. Тоді розгляд проекту закону було відкладено.

8 вересня 2011 року Кабінет міністрів подав до парламенту новий законопроект номер 9127 ("Про гарантії держави щодо виконання судових рішень"), що за своєю суттю повторює проект закону 7562.

Тоді, 20 вересня відбувся масовий протест громадських організацій, відомий, як бунт під парламентом, а потім по всій країні пішли захвати Пенсійних фондів.
26 січня 2012 року Конституційний Суд визначив, що суди при розгляді спорів про соціальний захист громадян можуть застосовувати нормативно-правові акти Кабінету Міністрів, видані в рамках його компетенції на підставі Бюджетного кодексу та закону «Про державний бюджет» на відповідний рік. Тобто фактично передав право керувати виплатою пільг уряду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.