Людина з оточення Януковича украла 620 мільйонів?

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 10.04.2012 12:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17197

СБУ підтвердила факт розкрадання 620 мільйонів гривень коштів Фонду гарантування вкладів бізнесменом Павлом Борульком, близьким до оточення Президента Віктора Януковича.

Про це повідомляє Комерсант-Україна.

Ці кошти йшли на рефінансування банків.

Як установило слідство, ці кошти були розкрадені групою осіб на чолі із власником банків "Національний стандарт", "Європейський" і "Владимирський" Павлом Борульком.

Про схему, за якою були вкрадені гроші, слідчі СБУ заявляли ще в листопаді минулого року.

Згідно із нею, за день до відкликання банківських ліцензій у банках були відкриті 1339 рахунки, на які документально були зараховані неіснуючі кошти.

Після відкликання ліцензії, група осіб на чолі з Борульком, стверджує слідство, вимагало з Фонду гарантування вкладів компенсувати прогорілі кошти вкладників.

Минулого року СБУ повідомляло про суму 444 млн, тепер же, як стало відомо, сума зросла до 620 млн.

Крім того, за інформацією видання, СБУ порушила в березні цього року справу проти Борулька, який за попередньою змовою з одним з народних депутатів організував розкрадання в 2009 році коштів Нацбанку на загальну суму в 315 млн грн.

При цьому слідство, як стверджують джерела, зіштовхнулося із шантажем і погрозами на свою адресу, а в одного зі співучасників був вилучений план протистояння слідству й компрометації керівництва СБУ.

На даний момент Борулько перебуває в Білорусії, де він арештований співробітниками КДБ і українська сторона передала документи на його екстрадицію.

Борулько - чоловік племінниці дружини колишнього Генпрокурора Олександра Медведька.

У той час, коли Борулько був заступником глави правління Ощадбанку, керівником казначейства цього банку був нинішній міністр фінансів Юрій Колобов.

Борулько також працював помічником прем’єра Януковича.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.