У центрі Києва міліція полювала на презевативи

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.04.2012 14:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17211

Хоча активісти КУПР мали документи, оформлені належним чином, щонайменше одну людину затримали, а презервативи хвацько вихоплювали «люди в цивільному».

Сьогодні на Бесарабській площі троє активістів КУПР намагалися провести акцію з благодійної роздачі презервативів «у рамках міжнародної боротьби зі епідемією СНІДу», про що заздалегідь було повідомлено столичну владу.

Ще до офіційного початку акції невідомі у кав’ярні поцупили у одного з активістів пакет з презевативами і втекли. Цікаво, що співробітники міліції, які були присутні на місці події ніяк не відреагували на крадіжку особистого майна громадянина й навіть не намагалися зупинити крадія, який пробіг повз них.

Потім співробітники ДАІ на перехресті, біля Бесарабської площі зупинили автівку другого активіста КУПР, який також мав намір взяти участь у акції, про свідчили документи, оформлені належним чином. Як повідомив журналістам командир батальйону патрульної служби ДАІ, автівку було зупинено за порушення ПДР - водій і пасажир не були пристебнуті пасками безпеки.

Між тим, і водій і пасажир автівки стверджували, що були пристебнуті пасками безпеки, а їх затримали, як спочатку пояснив патрульний, «тому, що йому надійшла команда по рації». Міліціонери це твердження заперечили. І склали протокол на водія за порушення ПДР.

Діалог активістів КУПР з міліцією відбувався у присутності великої кількості журналістів. Очевидно, що стражам «порядку» така ситуація не подобалася і журналістів почали відтісняти на огорожу тротуару. Один з фотокорів, Максим Левін (інтернет-видання «Лівий берег») зробив їм зауваження за перешкоджання журналістській діялності. За це на нього було складено протокол за порушення ПДР, тобто знаходження на проїжджій частині.

Тим часом біля КУПРівців з’явилися особи характерної зовнішності, які почали їх відтісняти від журналістів, а потім, на очах у всіх просто вирвали з їхніх рук пакети з особистими речами, тобто презервативами. При цьому жоден «з співробітників у цивільному» не побажав виконувати закон про міліцію: представитися і пояснити громадянинові причину своїх дій.»

Міліція пакує активіста КУПР

Ті ж самі особи оточили одного з активістів Вадима Лісового і погрузили його у патрульну машину, яка стояла поруч. Офіцер у формі лейтенанта також проігнорувавши закон, побажав залишитися невідомим і не зміг пояснити за що саме затримано людину, яка мала законне право на свої дії.

Як пояснили журналістам активісти КУПР, як тільки вони подали офіційні заявки на проведення цієї акції у КМДА, через декілька годин нвідомі увірвалися в їхній офіс і вчинили погром, поцупивши при тому презервативи і інформацію з комп’ютерів.

КУПР має намір подати офіційну заяву у прокуратуру про бездіяльність та неправомірні дії міліції щодо затримання їхнього активіста.

Як повідомлялося раніше, перша акція з роздачі презервативів із зображенням, схожим на Президента Віктора Януковича перехожим на Майдані Незалежності в Києві відбулася 24 лютого. Вона також тривала недовго – правоохоронці перещкодили проведенню акції. Чотирьох активістів засудили до 15 діб адміністративного арешту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.