Нардеп Стецьків з’ясував, що Соломатін “наплутав” з датою набуття українського громадянства

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.04.2012 00:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17222

Народний депутат Тарас Стецьків отримав відповідь на депутатський запит про те, коли російський громадянин Дмитро Саламатін отримав громадянство України.

Про це повідомила прес-служба «Народної Самооборони».

«Як свідчить відповідь за підписом Голови комісії при Президентові України з питань громадянства О. Лукаш, матеріали стосовно Д. А. Саламатіна були розглянуті комісією 30 листопада 2005 р. та Указом Президента України від 6 грудня 2005 р. № 1705 згаданій особі було надано українське громадянство», - повідомив Тарас Стецьків.

За словами політика, «така відповідь означає, по-перше, що твердження представників Партії Регіонів про те, що Д. Саламатін отримав українське громадянство у 1999 році, є брехнею. Можливо, того він лише поселився в Україні».

«По-друге, призначення міністром оборони України особи, яка лише 5 років була громадянином України, а перед тим працювала у російських бізнес-структурах, є яскравим свідченням або некомпетентності Президента В. Януковича, або, що більш вірогідно, прямим і свідомим нехтуванням ним інтересів національної безпеки і оборони», - наголошує народний депутат.

«Зрозуміло, чиї інтереси буде захищати такий міністр оборони. Опозиція не здивується, коли уже в найближчий час Україна почне втрачати ринки озброєнь, коли і далі продовжиться деградація українського ВПК, а й без того розвалена українська армія опиниться в стані агонії», - резюмував Тарас Стецьків.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.