Алкоголь змушує мозок працювати більш творчо

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.04.2012 05:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17223

Дослідження Університету Іллінойсу показало: чоловіки, що дозволяють собі випити, краще справляються з головоломками, ніж переконані непитущі.

Притому, вони не тільки дають більше правильних відповідей, а й швидше вирішують завдання, пише The Daily Mail.

Алкоголь заважає аналітично мислити, даючи свободу творчому мисленню. Це, судячи з усього, дає можливість знаходити потрібні варіанти рішення. Чотири одиниці спиртного (що відповідає 40 грамам чистого 100% спирту, а це - близько двох середніх келихів вина чи 100 г. горілки) - ідеальна кількість для активізації креативного мислення.

Це довели експерименти з 40 здоровими молодими людьми. Добровольцям давали три слова на зразок "монета", "швидкий" і "ложка". До них потрібно було підібрати четверте слово, яке об’єднувало всі попередні. Половині учасників експерименту дозволялося до тестування випити.

У результаті ті, хто був напідпитку, розв`язали на 40% більше задачок. На питання йшло приблизно 12 секунд; у тверезих учасників - 15,5 секунди.

А ось психолог Річард Вайзман з Університету Хартфордшира порівнює позитивний вплив спиртного на мозок з хорошим сном, зазначає «МедДейлі».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.