Львівські депутати проситимуть Верховну Раду заборонити в Україні діяльність «Свідків Єгови»

Автор/джерело -  © «Західна iнформаційна корпорація»



Дата публiкацiї - 20.12.2006 23:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1723

Депутати Львівської обласної ради звертатимуться до Верховної Ради України з вимогою визнати церкву «Свідків Єгови» незаконною та рекомендацією заборонити її діяльність на території України.

Релігійний рух «Свідки Єгови» з`явився середині 19 ст. і вже на початку 20-го був офіційно заборонений в Російській імперії

Про це сьогодні, 20 грудня, у коментарі Західній інформаційній корпорації повідомив депутат Львівської обласної ради, член постійної депутатської комісії з питань культури, духовного відродження, ЗМІ та туризму ЛОР Олег Нємчінов.

«На постійну комісію з питань культури, духовного відродження, ЗМІ та туризму надійшло звернення від ієрархів ряду християнських церков стосовно появи книги «Кінець фальшивої релігії вже близько!», яку розповсюджують «Свідки Єгови». Комісія розглянула і одноголосно висловила рішення доручити виконавчим органам обласної державної адміністрації, зокрема, управлінню внутрішньої політики та відділу релігій, які курують це питання, підготувати проект звернення обласної ради до Верховної Ради України з вимогою визнати церкву «Свідків Єгови» незаконною та рекомендувати заборонити її діяльність на території України», – повідомив О.Нємчінов.

«Ця книга порушує права громадян, оскільки принижує релігійні почуття переважної більшості українських громадян, які сповідують традиційні християнські конфесії. Більше того – це звернення є фактично кульмінацією тих багаточисельних листів, які протягом багатьох років надходили на адресу владних органів щодо діяльність цієї секти. Громадяни свідчать, що в результаті діяльності «Свідків Єгови» руйнуються сім’ї: батьки залишаються без дітей, діти без батьків і фактично йде насадження тоталітарної релігії.

На жаль, обласна рада не має права законодавчої ініціативи, але ми будемо звертатися до колег з Верховної Ради. Думаю, обласна рада підтримає цей проект звернення», – додав депутат.

За його словами, звернення планують винести на розгляд сесії, яка відбудеться 26 грудня.

Свідки Єгови радіють, дивлячись на розіпнутого Ісуса (із сайту «Свідків Єгови»)

Довідка

Представники християнських конфесій Львівщини звернулися до депутатів Львівської міської ради та Львівської обласної ради з відкритим листом, в якому просять захистити релігійні почуття парафіян.

Як зазначено у відкритому листі, спонукало їх звернутися до міських обранців «масове розповсюдження «Свідками Єгови» публікації «Кінець фальшивої релігії вже близько!», яка згідно з реквізитами розповсюджувалася у межах проведення всесвітньої акції».

«У цій публікації, яку отримала від «Свідків Єгови» значна кількість наших парафіян, міститься малюнок, що завідомо ображає їх релігійні почуття. Виходячи з тексту публікації, на ньому зображена повія, яка символізує світову релігійну систему та яка ніби осідлала світові політичні системи в образі звіра. Дуже образливим для наших парафіян є те, що ця повія зображена на фоні виключно християнських храмів, про що однозначно свідчить як архітектура зображених будівель, так і наявність хреста над куполом одного з храмів», – йдеться у тексті, скерованому до депутатів.

«Ми вважаємо, що автори даної публікації свідомо вдалися до дій, які не лише ображають релігійні почуття християн, але й можуть бути розцінені як розпалювання релігійної ворожнечі.

Виходячи з Конституції України, згідно з якою ображання почуттів громадян у зв’язку із ставленням до релігії тягне за собою відповідальність, встановлену законом, ми звертаємося до вас, як до Божих слуг, на яких покладено обов’язок здійснювати державний контроль за дотриманням законодавства України про свободу совісті та релігійні організації. Ми вважаємо, що керівники «Релігійної організації Свідків Єгови в Україні» вчинили свідомі дії, що посягають на гідність християн, тому їх дії мають бути належно оцінені з боку відповідних державних органів», – зазначено у відкритому листі, який підписали представники Львівської Архиєпархії УГКЦ, Львівської єпархії УПЦ, Львівської єпархії УАПЦ, Управління Львівської архідієцезії Римо-католицької Церкви.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.