Звинувачений у педофілії відомий акордеоніст дав інтерв’ю з київського СІЗО

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.04.2012 19:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17230

Заарештований за підозрою у педофілії акордеоніст Ігор Завадський стверджує, що з дітьми просто дружив і розпусних дій не здійснював. Завадський також спростував інформацію про нібито його співжиття з адміністратором Андрієм Бригідою.

Про це та про умови утримання в СІЗО Завадський заявив в інтерв’ю «Газеті Київській». Виданню вдалося через адвоката Євгенію Закревську передати питання Завадському, який перебуває в СІЗО, і отримати його відповіді.

Завадський також скаржиться на утримання в СІЗО і здоров’я. В інтерв’ю Завадський не зміг відповісти, хто міг його замовити.

«Крім розбещення неповнолітніх, мене звинувачують ще й у їхньому зґвалтуванні. 29 березня були висунуті звинувачення за 156-тою та 153-тьою статтями Кримінального кодексу. Звинувачення повністю необґрунтовані. Цікаво, що один із епізодів зґвалтування датується 2009 роком. Після цього "жертва" спілкувалася зі мною три роки, доки міліція не встановила зґвалтування. Решта випадків не менш абсурдні», - стверджує Завадський.

Артист також прокоментував заяву міліції про те, що вже є шість заяв від батьків неповнолітніх, які вважають себе постраждалими.

«Наскільки мені відомо, міліція говорить уже про 11 епізодів. Але в обвинуваченні фігурують лише 6 чоловік. Так, я їх знаю. Причому в постанові про порушення кримінальної справи, яку мені показували, було ще й прізвище мого учня - Дениса Снєгірьова із Запоріжжя, яке потім зникло. Я бачив у новинах прес-конференцію на мій захист, у якій брав участь Денис, і його інтерв’ю в газетах, як його спокушали ноутбуком, щоб він дав проти мене свідчення», - розповів виданню акордеоніст.

Завадський розповів, що був у «нормальних дружніх» стосунках із цими дітьми.

«У нормальних дружніх стосунках - з ними та їхніми батьками. З деякими останнім часом, щоправда, майже не спілкувався», - зазначив артист.

Завадський також спростував інформацію про нібито його співжиття з адміністратором Андрієм Бригідою. «Андрій - мій помічник і хресний брат. Він має своє особисте життя, а я - своє. А те, що у міліції є повноваження "приписувати" комусь співжиття - для мене одкровення», - додав народний артист.

Завадський може осліпнути в СІЗО «від побоїв міліціонерів»

Ігорю Завадському в СІЗО не дозволяють обстежитися в офтальмолога, через що він боїться осліпнути. Якщо «від ударів міліціонерів під час затримання відшарувалася сітківка», музиканту загрожує сліпота.

«Дуже турбує, що мені не дозволяють обстежитися в офтальмолога і при необхідності зробити операцію. Адже якщо від ударів міліціонерів під час затримання відшарувалася сітківка — мені загрожує повна сліпота», — сказав Завадський.

Музикант також поскаржився, що не може репетирувати у СІЗО і швидко втрачає кваліфікацію.

«Умови в СІЗО - „як в СІЗО“. Жити можна. Камера на 12 осіб — далеко не найгірша за тутешніми мірками. Всі курять, я — ні, та ще й алергія на нікотин, але тут немає для некурців камер. Душ — раз на тиждень. Перші дні було погано, не міг їсти, і дуже складно було без рідини для лінз (хто носить лінзи, мене зрозуміє). Тепер уже краще. Ось тільки репетирувати я не можу — а це стрімка втрата кваліфікації. Я намалював на картонці клавіші і кнопки — намагаюся репетирувати, але це все не те», — сказав він.

Завадський заявив, що міліція досі не пред’явила докази його провини.

«Міліція при арешті оперувала не доказами, а погрозами і фізичною силою. Ні мені, ні моїм адвокатам жодних доказів досі не показали», — заявив він.

Музикант не впевнений, що є щось, що може бути доказом.

Як повідомлялося, заслужений артист України І.Завадський був затриманий 23 березня. Міліція пред’явила йому звинувачення у розбещенні неповнолітніх. За інформацією начальника управління зі зв’язків із громадськістю МВС України Володимира Поліщука, порушено кримінальну справу за ст. 156 Кримінального кодексу (розбещення неповнолітніх) проти музиканта І.Завадського, його піар-менеджера та водія. І.Завадський та його директор перебувають у слідчому ізоляторі, а водій - на підписці про невиїзд, зазначає Кореспондент.net.

Адвокат музиканта поширив у ЗМІ інформацію про те, що правоохоронці нібито здійснювали протиправні дії проти Завадського, били його. Міліція спростувала ці відомості.

Прокуратура Києва, перевіривши ці заяви, повідомила, що згідно з висновком судово-медичного дослідження у акордеоніста виявлений синець на правому зап’ясті та синець на правій нозі. Ці тілесні ушкодження є легкими і отримані під час його затримання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.