Сьогодні під Кабміном захищали українську мову від азаровщини

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.04.2012 22:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17235

На акцію протесту, організовану громадськими організаціями Відсіч, НББ, Простір Свободи і Кіно-переклад, зібралися сотні киян. Міністра культури Кулиняка оголосили ворогом української культури.

Учасники акції вимагали сасувати постанову Кабінету Міністрів № 168, прийняту в лютому, завдяки якій стало вигідно завозити фільми з Росії. За даними учасників акції, це в 20 разів дешевше, ніж перекладати українською. Таким чином створено сприятливі умови для експансії іноземної і далеко не високоякісної кінопродукції, яка не сумісна з європейськими цінностями.

Окрім того, учасники акції вимагали повернути апаратуру студії Le Doyen і забезпечити можливість дубляжу на студії фільмів. Презставники студії заявили, що їм частину апаратури повернули і вони продовжують озвучувати фільми українською мовою.

Демонстранти розгорнули перед вікнами Азарова стилізовану плівку з кадрами фільмів, дубльваних українською мовою.

«Економічний та ідеологічний ринок віддається у іншу державу. Це диверсія і саботаж України. Основа держави – це не шахти, а культура», - заявив відомий діяч культури Сашко Лірник.

Брати Капранови, виступаючи перед протестувальниками заявили, що нині влада сформована з людей, які не тільки не знають української мови, а й бояться української культури. Вони її бояться, бо не розуміють і не бажають розуміти. Сучасні урядовці дивляться на Україну виключно як на джерело свого особистого збагачення.

На думку співачки Росави антиукраїнські рішення продиктовані примітивними інтересами тих, хто їх ухвалював. Прокатні компанії пролобіювали - вони ухвалили, бо для прокатчиків - так дешевше. Банальний корупційний інтерес. «А ми вважаємо, що зазіхають на наше право дихати», - заявила Росава.

Учасники акції протесту зажадали негайної відставки Міністра культури Кулиняка, який вже продемонстрував свою некомпетентність.

Між тим, з Кабміну до протестувальників ніхто так і не з’явився, хоча б заради цікавості чи видимості «діалогу влади з народом».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.