ВР у складі 50 «кнопкодавів» ухвалила новий Кримінально-процесуальний кодекс о 4 ранку

Автор/джерело -  © ТСН.ua



Дата публiкацiї - 13.04.2012 05:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17237

50 депутатів “без піджаків” результативно натиснули на 271 кнопку о 4 годині ранку.

У ніч з четверга на п’ятницю, 13 квітня, Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому проект Кримінально-процесуального кодексу.

Рішення було ухвалене о 4:13 ранку. "За", згідно системи "Рада", проголосував 271 депутат. При цьому фізично в залі перебувало близько 50 депутатів від більшості.

Результати голосування депутати зустріли оплесками. Парламентарі також проголосували за те, щоб текст законопроекту розділили на Кодекс і Закон "Про внесення змін до законів у зв’язку з прийняттям КПК".

Робота з прийняття кодексу пішла жвавіше після того, як о 22:45 зал засідань покинули депутати від опозиції.

"Шановні колеги, для того, щоб ми були вдома в суботу-неділю, давайте попрацюємо сьогодні. Пропоную зняти піджаки. Тут це не забороняється", - сказав спікер Верховної Ради Володимир Литвин.

Спікер ставив на голосування по чотири-п’ять статей (які були без поправок), при цьому просто перераховуючи їх, а депутати приймали їх одним голосуванням. Більшість поправок (із близько 4000 поданих до проекту) депутати провалювали.

Таким чином, депутати за п’ять годин розглянули майже 400 статей кодексу.

Як відомо, Верховна Рада розглядала проект кодексу у другому читанні з вівторка. Всього в ньому 614 статей.

Чи не єдиний опозиціонер, який залишився в залі, БЮТівець Андрій Шевченко взяв слово лише один раз, під час розгляду поправки №3659, яка стосувалася права журналістів на збереження джерел інформації. Шевченко закликав парламентарів прийняти поправку, але проголосували лише 5 депутатів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.