Аваков стверджує, що ГПУ видає бажане за дійсне

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 13.04.2012 12:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17241

Колишній голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков стверджує, що рішення суду Рима про його звільнення з-під варти не передбачає домашнього арешту.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Усе, що прочитав у новинних стрічках із трансляції повідомлень Генпрокуратури України, просто вражає черговою нахабною брехнею! Тому коротко: суд Рима ухвалив рішення про моє звільнення без будь-яких умов – ні домашнього арешту, ні підписки про невиїзд, ні відмічання в поліції... й інших дурниць і брехні, що тиражувала сьогодні Генпрокуратура, – немає. Повна, безумовна воля», – зазначив колишній губернатор і додав, що має намір подати позов про дифамацію до прокуратури.

Арсен Аваков також пообіцяв оприлюднити з перекладом рішення італійського суду.

На початку цього року за обвинуваченням Авакова у перевищенні службових повноважень було порушено кримінальну справу. Його також оголосили у міжнародний розшук, а суд обрав йому запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Наприкінці березня стало відомо, що Арсена Авакова затримали в Італії. У зв’язку з цим керівництво партії «Батьківщина», обласний осередок якої він очолює, надіслало листи в Інтерпол та уряд Італії з проханням врахувати «очевидну політичну вмотивованість» кримінального переслідування Авакова та звільнити його.

12 квітня суд Рима ухвалив рішення про звільнення колишнього харківського губернатора з-під варти. У Генпрокуратурі незабаром після оприлюднення рішення заявили, що запобіжним заходом до розгляду питання про екстрадицію Авакова обрано домашній арешт.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.