У Раді Європи вважають, що в Україні треба покращувати не тільки букву закону, а й практику судочинства

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 13.04.2012 14:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17247

Речник Ради Європи Даніель Хольдген назвав новий Кримінально-процесуальний кодекс, ухвалений цієї ночі Верховною Радою, «лише першим кроком на шляху до вдосконалення політичної системи України».

Таку думку він висловив в інтерв’ю Тижню.

«Ми помітили, що новий кодекс ухвалений, і зазначаємо, що за цим першим етапом Україна мусить здійснити чимало інших. Зокрема — вдосконалення щоденної політичної практики, а також — вирішення питань із політично вмотивованими судовими процесами, на які не раз звертала увагу Рада Європи», - зазначив Хольдген.

Він підтвердив, що в міжнародній організації звернули увагу на те, що опозиційна фракція БЮТ не брала участі в ухваленні нового КПК через те, що всі поправки, які були запропоновані опозицією, відхилила більшість.

У Раді Європи також не залишили поза увагою той факт, що у залі засідань були присутні близько сотні депутатів, коли ж голосування відбувалося 250-ма картками.

«Ухвалення нового КПК — це рух у доброму напрямку. Цей крок відповідає нашим рекомендаціям. Але треба добре усвідомити, що міжнародна спільнота чекає, щоб Україна покращила не лише букву закону, але й практику свого судочинства. Бо вироки українських судів часом видається політично вмотивованими», - наголосив речник Ради Європи.

Як повідомлялося раніше, Рада прийняла Кримінальний процесуальний кодекс у ніч із 12 на 13 квітня.

Депутати фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" мають намір звернутися в Конституційний Суд із проханням оцінити його конституційність.

Президент Віктор Янукович має намір вирішити, чи варто схвалювати прийнятий Кримінальний процесуальний кодекс, після оцінки документа міжнародними експертами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.