Україна для людей. Санаторії чиновників з’їдають майже 20% бюджету МОЗ

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 17.04.2012 12:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17253

Цьогорічна сума бюджетних видатків на санаторії Держуправління справами і Верховної Ради - це 17% усіх загальнодержавних видатків Міністерства охорони здоров’я.

Про це свідчать дані моніторингу, який здійснює Лабораторія законодавчих ініціатив за підтримки Міжнародного фонду "Відродження".

За інформацією експертів, таку ж суму складають деякі субвенції для місцевих бюджетів, які розподіляє МОЗ на придбання медичного обладнання та матеріалів.

У 2010 році витрати на згадані санаторії склали 144 млн. грн., у 2011 році – 247 млн. грн., а у 2012 році закладено понад 200 млн. гривень.

Від “Аратти”: ми дивуємося, куди зникають гроші, які ми платимо як податки? Чому ми сплачуємо за медичне обслуговувавння двічі? Адже загальновідомо, що безкоштовної медицини не було ніколи, навіить в СРСР, бо фінансування з бюджету - це й є плата кожного громадянина за послугу. Але ми платимо, а медичне обслуговування все гірше й гірше.

Виявляється, справа не тільки у тотальній клептоманії чиновників. Те що не вкрали - направляється на модернізацію медичного обслуговування “слуг народу”. А власне платникам податків, тобто народу - припадають традиційні крихти з панського столу.

За таких умов, хоч плати тричі - нічого не зміниться. Хіба що платників податків, які утримують паразитів, буде менше й менше.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.