Microsoft випустить чотири версії Windows 8

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 17.04.2012 14:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17258

Найбільший комерційний розробник програмного забезпечення Microsoft планує випустити чотири версії нової операційної системи Windows 8.

Три з них будуть розроблені для комп’ютерів на базі архітектури x86 (у тому числі одна для корпоративних клієнтів) та одна - для пристроїв на базі архітектури ARM, згідно з повідомленням у блозі розробників.

Тим самим корпорація зменшила кількість модифікацій нової ОС порівняно з попередніми поколіннями Windows, незважаючи на можливість підтримки системою двох типів процесорів.

На даний момент для комп’ютерів на базі традиційної для Windows архітектури x86, користувачі яких не беруть участь у корпоративній програмі ліцензування Software Assurance, компанія розробила лише дві версії нової операційної системи, що відрізняються набором функцій - Windows 8 та Windows 8 Pro.

Причому у стандартній версії нової системи буде більшість функцій, заявлених Microsoft у якості особливостей Windows 8, серед яких підтримка магазину додатків Windows Store, оновлені провідник та диспетчер задач, а також поліпшена підтримка роботи з декількома моніторами.

Водночас версія Windows 8 Pro має ряд додаткових можливостей, які орієнтують ОС на застосування в організаціях. На відміну від стандартної версії "професійна" дозволить вмикати комп’ютер у домен та керувати ним за допомогою групових політик, а також здійснювати шифрування на рівні файлової системи із застосуванням технології віртуалізації.

Корпоративні замовники зможуть придбати версію Windows 8 Enterprise, у якій на додаток до можливостей Windows 8 Pro будуть включені специфічні для інфраструктури великих підприємств функції.

Тим часом, версія, розроблена для пристроїв на основі архітектури ARM, не буде містити у своїй назві вісімку, згідно з повідомленням компанії. На даний момент система фігурує під назвою Windows RT. Цю систему компанія буде поширювати лише разом із пристроями, що продаються, вже встановленою на них.

Як повідомлялося раніше, що Microsoft надала користувачам можливість тестування Windows 8 у лютому, тоді як вихід фінальної версії системи очікується ближче до кінця поточного року.

Як відомо, корпорація припиняє підтримку операційної системи Windows Vista.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.