Новобудова гибоко віруючого Ющенка спотворить комплекс Покровського монастиря

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 18.04.2012 11:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17266

У Києві біля Покровських воріт місцеві жителі зібрали 554 підписи проти майбутньої висотки на вул. Артема. Вони вважають, що 22-поверховий будинок закриє вид на Покровський монастир.

За словами киян, за майбутньою багатоповерхівкою стоять депутат Київради, брат екс-президента Петро Ющенко і затриманий за рекордний хабар віце-президент Академії педагогічних наук Василь Мадзігон, пише "Сегодня".

Житловий будинок на вул. Артема, 52-а, 52-д, зводять біля посольства Куби і Бехтеревського провулку. Вже побудовано 8 поверхів, правда, зараз роботи припинені.

"Будинок стоїть в десятках метрів від легендарного Свято-Покровського жіночого монастиря з золотими куполами. Ця громадина просто закриє його. Вони заберуть прибудинкову територію і дитячий майданчик… Ми - це друга зона забудови. Тут має бути не вище 8 поверхів. За проектом - 17. Хоча я бачив оголошення в Інтернеті про продаж тут квартир на 22-му поверсі. Тобто вони збільшать поверховість, і храму ми не побачимо", - розповів мешканець Бехтеревського провулку, 7, Микола Павленко.

Мешканці вже готові страйкувати з вимогою не допустити збільшення поверховості.

"Нехай залишиться 8, але не 22 ж поверху в центрі Києва! Ми написали лист Попову проти висотності, підписалися 554 мешканця з 5 навколишніх будинків", - заявила місцева мешканка Олександра Діхтяр.

Ділянку продали нібито за 1 млн грн в 2005 році підприємству "Лотос ЛТД". Жителі в своєму листі в КМДА стверджують, що до цього причетний брат екс-президента Віктора Ющенка - Петро Ющенко.

"Мені казав один впливовий представник з Інституту генплану, що будівництво лобіював Петро Ющенко", - заявив Павленко.

Неофіційно в Інституті виданню підтвердили цю інформацію. Натомість сам Петро Ющенко заперечує свою причетність до висотці.

Крім Ющенка мешканці звинувачують свого сусіда - віце-президента Національної академії педнаук Василя Мадзігона, якого, нагадаємо, затримали у березні цього року за рекордний хабар в Києві - 11,5 млн. дол. Таку суму Мадзігон, за даними слідства, захотів за підписання договору довгострокової оренди будівлі на вул. Б. Хмельницького, 10, яка знаходиться на балансі Інституту педагогіки АПН. Скандальний директор інституту зараз утримується в СІЗО.

За інформацією видання, "Лотос ЛТД" нібито належав 4 особам, зокрема депутатові Київради від фракції ГАК Ігорю Баленко. Він же власник мережі супермаркетів "Фуршет". Журналісти видання знайшли стенограму сесії в 2005 році, коли виділили ділянку. Баленко тоді особисто лобіював землевідведення. "Там до Покровського монастиря не так близько. Це майданчик інституту і практично там сарай і більше нічого", - переконував Баленко депутатів проголосувати, що згодом і було зроблено. Але зараз він каже, що до скандалу не має відношення.

"Я продав ділянку 1,5 роки тому. Кому? Це комерційна таємниця", - заявив Баленко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.