Після акції протесту таксистів Попов заговорив про чесну конкуренцію

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.04.2012 16:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17271

Одне із важливих завдань, які сьогодні перед собою ставить міська влада, – сформувати чесну конкуренцію на ринку таксомоторних перевезень.

На цьому сьогодні під час інтерв’ю з журналістами наголосив голова столичної держадміністрації Олександр Попов, передає прес-служба КМДА.

Він повідомив, що консультації щодо реформування ринку таксомоторів наразі тривають. Для цього при КМДА створена робоча група, до складу якої увійшли як представники міської влади, так і компаній, які є членами асоціації таксомоторних перевезень Києва, а також представники всеукраїнської асоціації таксистів. Долучитися до її роботи можуть усі без винятку представники ринку, громадськість, надавши власні пропозиції та побажання щодо упорядкування ринку таксі. Головна мета групи – напрацювати пропозиції щодо наведення ладу у галузі таксомоторних перевезень та покращення якості обслуговування пасажирів.

«Сьогодні ринок таксомоторних перевезень вкрай складно назвати чесним і, більше того, сучасним. Ми маємо транспорт, який не пройшов відповідний технічний огляд, перевізників, які не легалізували свій бізнес, машини, які експлуатуються вже 10-15 років, і просто небезпечні для пасажирів. Я вже не кажу про кваліфікацію деяких водіїв. Наше завдання – зробити так, щоб цей транспорт був комфортним, безпечним і з високою якістю обслуговування. Задля цього ми ведемо діалог із асоціацією. Жодних нормативних чи законодавчих ініціатив наразі не напрацьовано, жодних обмежень не впроваджено», – запевнив Олександр Попов.

Очільник КМДА також поінформував, що нині робоча група лише напрацьовує рекомендації. Ніяких змін на ринку індивідуальних перевезень не відбувалося, вони можливі не раніше, аніж наступного року. А тому жодних обмежень, заборон на використання окремих видів автомобілів чи змін у роботі таксистів міська влада не запроваджувала і найближчим часом робити цього не буде.

«Діалог триває, ми в процесі обговорення, до якого я запрошую приєднатися усіх, хто зацікавлений у розвитку цього ринку. Начасі мова не йде про впровадження конкретних змін цього року. Навіть за наявності відпрацьованої нормативно-правової бази, перш за все її треба донести до всіх учасників ринку, отримати зворотну реакцію, дати всім учасникам процесу час підготуватися. Думаю, реальні зміни відбудуться не раніше, ніж на початку наступного року. Однак, я категорично заявляю, що наше завдання – сформувати чесний ринок перевезень з урахуванням потужностей компаній-перевізників. Усі учасники ринку працюватимуть винятково у рамках закону», – підкреслив Олександр Попов.

Як повідомлялося раніше, сьогодні більше 200 машин таксі зі 150 служб таксі столиці. Співробітники ДАІ намагалися зашкодити протесту, складаючи протоколи на водіїв за надуманими причинами, при тому відмовляючись вносити у документи цивільних свідків, що є очевидним порушенням закону.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.