Проффесіонали затвердили директиви переговорів із Путіним.

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 21.12.2006 11:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1728

Зміст директив, які затверджено минулої середи, - державна таємниця, але прем'єр-міністр України Віктор Янукович напередодні зробив кілька заяв, які вказують на позицію уряду з кількох принципових питань.

Зокрема, прем'єр виступає за єдину митну політику країн-членів СНД, доручення України до НАТО тільки після референдуму, а також за економічний, а не політичний зміст євроінтеграції. Янукович вважає цілком реальним одночасне існування зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, і Україною та СНД.

Затвердження директив на переговори з Росією в уряді вперше відбулося за відсутності міністра закордонних справ. Вчора Бориса Тарасюка не пустили за засідання Кабміну депутати Партії регіонів. На вході біля залу засідань сталася штовханина, БорисТарасюк так і не прорвався на засідання.

Тим часом голова МЗС заявив напередодні, що Україна готова підписати угоду про реадміссію з Російською Федерацією. За словами Тарасюка, вже є закінчено переговори між обома країнами щодо підготовки цього документу. Уряд України схвалив відповідну угоду і надав повноваження щодо його підписання. Договір про реадміссію і перетин кордонів належить до спільного плану дій комісії, які найближчих 2 роки будуть стратегічними в рамках двосторонніх взаємин Росії та України.

Президент Росії Володимир Путін відвідає Україну 22 грудня для участі в засіданні Міждержавної комісії "Ющенко-Путін". Цю комісію було створено 8 травня 2005 р., її очолюють Президенти РФ та України, які є головами відповідно російської та української частин комісії. Комісія "Ющенко-Путін" буде органом, що постійно діє, в якому є секретаріат, в рамках секретаріату формується система підкомітетів, тобто запускається механізм поточної обробки кожної проблеми.

Україна розглядає візит Путіна як етапний у взаєминах двох країн. Президент Віктор Ющенко висловив сподівання, що його зустріч із президентом Росії дасть можливість "зміцнити співпрацю в різних сферах, зокрема, в сферах оборони і безпеки".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.