Шаттл Discovery почесно пролетів над Вашингтоном у музей

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 19.04.2012 16:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17286

Один з культових космічних кораблів НАСА шаттл Discovery здійснив драматичний повітряний політ над центром столиці США перед тим як зайняти почесне місце у музеї.

Спеціальний літак "Боїнг" доправить шаттл з космодрому на мисі Канаверал у штаті Флорида до Музею авіації і космонавтики у Вашингтоні, повідомили у НАСА.

На світанку вздовж берегової лінії Флориди зібрався натовп глядачів, які хотіли побачити, як найстаріший шаттл НАСА вирушає з Космічного центру Кеннеді.

Натовп, який налічував приблизно дві тисячі людей, вітав зліт шаттла вигуками, повідомляє агенція Associated Press.

Серед глядачів також були колишні працівники шаттла і ветерани НАСА.

Discovery пролетів низько над переповненим пляжем і зробив фінальний виток над злітною смугою космічного комплексу перед сходженням на крейсерську висоту.

Лідер польотів

У Вашингтоні охочим побачити останній політ шаттла радили збиратися в парку Мол, який тягнеться кілька кілометрів центром американської столиці, щоби побачити демонстраційний політ Discovery.

Шаттл мав спуститися на 1500 футів (приблизно 450 метрів) і рухатися вздовж міської набережної, парку Мол і біля меморіалу Джефферсона.

Кінцевим пунктом призначення шаттла є приміщення Національного музей космонавтики Смітсонівського інституту в штаті Вірджинія, поруч з Даллесом, основним міжнародним аеропортом, який обслуговує Вашингтон.

Шаттл Discovery був найпопулярніших космічним кораблем, він здійснив 39 польотів, його визнали флагманом.

Discovery – перший з трьох шаттлів, які планують передати в музей. Дослідний шаттл Enterprise та Endeavour вирушать у свою останню подорож трохи згодом цього року.

Шаттл вивели з експлуатації після 30 років роботи, коли будівництво Міжнародної космічної станції було завершене.

Славнозвісний шаттл Discovery відправили "на пенсію" на вимогу американського уряду, частково через високі витрати на утримання космічних кораблів.

Таке рішення залишає США без засобів виведення астронавтів на орбіту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.