Попов пропіарився на руїнах Андріївського узвозу

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 20.04.2012 14:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17297

Захистити історичний центр міста, схили Дніпра, культурні та історичні святині столиці кияни зможуть на референдумі щодо питань проекту Генерального плану Києва.

Про це, як повідомляє прес-служба КМДА, сказав голова КМДА Олександр Попов під час зустрічі з мешканцями Андріївського узвозу, членами органу самоорганізації населення Андріївського узвозу та членами Гуманітарної ради Києва 19 квітня.

«Ми рішуче налаштовані захистити Київ від варварської забудови. Я ініціював проведення референдуму щодо ключових питань проекту Генерального плану Києва. За підтримки киян на цьому референдумі ми покладемо край висотній забудові центра столиці, захистимо схили Дніпра. Що і де будувати – вирішуватимуть виключно мешканці міста. Тільки разом ми зробимо нашу столицю ще кращою», – зазначив очільник міста і висловив переконання, що кияни підтримають такі наміри міської влади.

Під час зустрічі Попов повідомив, що КМДА підготувала та подала на затвердження Київради проект змін до Статуту територіальної громади міста Києва. Згідно з проектом, у столиці дозволяється затвердження Статуту вулиці, що має статус пам’ятки містобудування місцевого значення. Якщо депутати підтримають проект рішення – вже найближчим часом буде підготовлено проект Статуту Андріївського узвозу.

Попов підкреслив, що Статут узвозу має передбачити, що жодні будівельні чи навіть ремонтні дії на історичній вулиці не можуть проводитися без погодження з Наглядовою радою узвозу та мешканцями вулиці.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.